totop

iWith.org: Desarrollo web para proyectos que mejoran el mundo*

Únete al equipo de iWith

Títulos y resumen en todas partes
El pròxim 7, 8 i 9 de Maig tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona el Laboratori d'Innovació Social organitzat per Red CreActiva.
Aquest laboratori és un taller formatiu que dona l'oportunitat a professionals d'entitats socials, organitzacions i de l'administració pública a explorar el camp de la Innovació Social, investigar quin rol poden jugar en aquest camp i aplicar idees innovadores no només en els projectes socials que generen, sinó en la forma de fer, pensar i projectar idees noves.
Fecha: 07/05/2015
Hora: 16 : 00
Duración: 20 Horas 
Localización: Casa del Mar de Barcelona
Contacto: olga@iwith.org
Teléfono: 933804975
Más información: Web de la actividad-acto

Encara que la innovació social és un camp d'un creixent interès, també es tracta d'algo bastant recent i són molt poques les entitats, organitzacions o institucions públiques que l'han implementat en profunditat.
La necessitat de difondre la innovació social i estimular la construcció d'idees innovadores és una de les preocupacions de la pròpia Unió Europea, materialitzada al Programa per a l'Ocupació i la Innovació Social 2014 – 2020. És per tant molt comú que en l'àmbit de la planificació organitzativa o política sorgeixin interrogants: De quina manera s'estimula la creativitat per a la resolució dels conflictes? Com s'implementa la innovació social en les organitzacions? En quin sentit s'articula la innovació social i les polítiques públiques?


La formació en innovació social constitueix una de les recomanacions comunitàries i forma part dels continguts de l'Estratègia Europa 2020 i per això, des de Red CreActiva impulsem aquests laboratoris on s'aplicarà la metodologia SCPS (Solució Creativa de Problemes Socials) i s'aportarà recursos i tècniques d'utilitat perquè les entitats participants puguin fer un diagnòstic de les necessitats, donar resposta als reptes socials i sobretot identificar els mecanismes per donar-los solució d'una forma creativa, innovadora i efectiva. La metodologia SCPS es desenvolupa amb eines de visualització i gestió d'idees, a més del treball col·lectiu cap a la resolució de reptes i problemes (Problem Solving) i l'aprendre fent (Learning By Doing), tot això mentre es reforça la creativitat i innovació en el disseny de projectes amb impacte social positiu.


Des d'iWtih.org i com a soci promotor de Red CreActiva, animem a tècnics i tècniques d'entitats socials i de l'administració pública a que suguin part del canvi, a fer el pas d'innovar des de les mateixes estructures que dissenyen i generen oportunitats socials per a la nostra societat. Us animem llavors a donar aquest primer pas sent part dels nostres Laboratoris d'Innovació Social. INSCRIU-TE AQUÍ.


Aquest projecte compta amb el suport financer del Programa de Ciutadania Activa del Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu 2009-2014, canalitzat a Espanya per la Plataforma d'ONG d'Acció social.

 

Actividades previstas

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss