totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Empresaris i noves tecnologies


Guillermo Arbeláez, encarregat del projecte de Diàspora Market de la nostra fundació, dóna exemples d'emprenedors a Argentina i Suïssa que utilitzen les noves tecnologies.

Els set mesos de la meva estada a l'Amèrica Llatina em varen deixar algunes ensenyances respecte al procés de popularització de les noves tecnologies en països menys industrialitzats. Una de les activitats dignes de resaltar és un programa de formació i divulgació de les noves tecnologies en micro i petites empreses a Buenos Aires, Argentina. Aquesta iniciativa és liderada per l'empresa Consulta Group SA, nascuda fa 5 anys i dirigida per Marcos Puyerredon i Isaac Rubinstein.

Marcos Pueyrredon i Isaac Rubisntein a l' entrega de diplomes en la UTN.

 

 

Aquesta empresa es dedica al desenvolupament, integració i operació de solucions tecnològiques, entre elles el teletreball i el comerç electrònic. Per a assolir aquests objectius s'han instal·lat alguns programes de capacitació amb la Universidad Tecnológica Nacional UTN i altres més informals en els quals es reuneixen, entre altres, teletreballadors, assessors de comerç exterior i altres empresaris del comerç electrònic, a compartir les seves experiències.

 

En un cèntric cafè de la metròpolis, una tarda al mes, diverses persones interessades en crear o consolidar la seva empresa, tenen la possibilitat, sense cap cost, de conèixer les experiències d'altres empresaris invitats. En un ambient relaxat i espontani, lluny dels llocs de treball, durant poca cosa menys de 4 hores s'escolten testimonis, es fan bromes i es resolen dubtes. Aquestes trobades tenen per objectiu incentivar la creació de fonts de treball utilitzants les noves tecnologies de la informació. Simultàniament, en cada reunió es creen xarxes de recolzament, centres d'informació i fonts per possibles vincles comercials.

 

Aquest programa argentí de formació d'empresaris amb coneixements ja adquirits sobre les noves tecnologies ha servit com exemple a un grup més modest compost d'emigrants colombians residents a Suïssa. Ells, en la seva majoria, desconeixedors de les noves tecnologies però amb alguna activitat comercial ja establerta, podran utilitzar els serveis gratuits de promoció en la web www.depapaya.org. Aquest espai virtual va ser creat gràcies al recolzament de la Fundació Iwith.org i l'Institut Universitari d'Estudis de Desenvolupament de la Universitat de Ginebra (IUED), i té com objectiu inicial propiciar el sentit de comunitat entre aquests emigrants i posteriorment impulsar iniciatives de comerç electrònic a petita escala d'empresaris tant a Colòmbia com a Suïssa. Prenent una vegada més l'exemple dels Afterhours de Latinvia.com, molt aviat s'iniciaran a la ciutat de Ginebra reunions vespertines de microempresaris amb la finalitat d'estimular l'ús de les noves tecnologies en l'aspecte comercial i, lentament, establir tot un programa de comerç electrònic al servei de la diàspora. És així com els bons exemples es reprodueixen i les noves tecnologies lentament van prenent un lloc cada vegada més rellevant en les modernes estratègies comercials.


Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss