totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

La resposta davant la catàstrofe


Després de la catàstrofe del tsunami es varen publicar moltes pàgines a Internet per donar una resposta als afectats i a aquells que volien una major informació.

26 de desembre de 2004. El brogit de la catàstrofe ens deixa en silenci. A milers de quilòmetres de distància, per uns moments, mirem astorats el televisor, sense capacitat de reacció.

Tsunami Però en uns segons tot canvia. Amb la mateixa velocitat que l'aigua arrossega les vides de milers de persones entre les runes de l'Índic, les consciències desperten de la catarsis i precisen una resposta: solidària, científica, alguna informació del familiar desaparegut,...

Internet. Espai de respostes immediates. En poques hores trobem pàgines especialment creades per la situació, consol d'alguns, recurs d'altres.

Des de llistes de persones desaparegudes publicades per familiars de tot el món informant de la seva preocupació, a extensa informació sobre el tsunami del 2004, passant per seccions sobre el cinquè terratrèmol més gran de la Història en webs científiques especialitzades o galeries d' imatges impossibles de descriure… i, per descomptat, les àrees de donacions de les ONG que acudeixen en ajuda dels damnificats.

Amb un dinamisme que no permet la situació local i una allau d'informació que la premsa per sí sola no pot proporcionar, Internet es presenta com el mitjà que facilita les respostes davant de la catàstrofe a aquells que necessiten saber més.

11/01/2005
Laia Duran
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss