totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Experiències de Comunitats Virtuals


Moltes organitzacions utilitzen les comunitats Ab·soo d’Iwith.org per gestionar diversos grups de treball a través d’Internet. Anem a veure alguns exemples.

La majoria de comunitats són de accés restringit, únicament per als membres de l’equip, però un petit exercici ens permet explicar els objectius que es proposen.

Treball en xarxa internacional

El treball entre diferents organitzacions que comparteixen un objectiu comú és l’exemple més freqüent d’aplicació de les comunitats virtuals. Tenim una experiència exemplar al projecte Democratització Digital de Guatemala,  que pot visitar-se, ja que una bona part està oberta per als interessats.

En aquesta comunitat participen deu organitzacions de diferents països i en l’actualitat compta amb més de 300 usuaris que treballen en diferents grups, incloent-hi una important acció formativa.

Coordinació d’entitats

Un exemple destacable és el protagonitzat per ECAS, Entitats Catalanes d'Acció Social, que organitza el treball de coordinació d’entitats al territori a través de comissions internes, externes i per àmbits d’actuació, de manera que cada comissió s’estableix com a grup de treball dins del marc d’una comunitat virtual.

Un altre exemple el tenim a EAPN, que al seu web explica molt bé què significa el treball en xarxa.

Grups de treball intern


Algunes organitzacions utilitzen les comunitats virtuals per compartir documents i reunir els grups de coordinadors. Un exemple seria el Interfaith Council on Ethics Education for Children.

Punt de trobada

També podem veure exemples on l’essencial és un punt de trobada amb els beneficiaris, o amb el públic interessat a discutir i fer aportacions al debat de les organitzacions. Podem visitar una comunitat totalment oberta a Mediatk.

Per difondre les possibilitats de les comunitats virtuals Iwith.org organitza una acció formativa en la qual us convida a participar.

Més informació a formacio@iwith.org


Traduït per Laia benito Pericas

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss