totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

PYMES en Interessant Debat en Plataforma Ab•core


Novament La Plataforma Ab•core acull un campus de dimensió europea, en aquesta ocasió liderat per la Fundació Ciutat de Viladecans. Es tracta de Mitjanes i Petites Empreses (Pymes), en anglès SME, que ara per ara representen el motor de l'economia europea tant en països Orientals com Occidentals, però que han de redefinir-se enfront dels reptes de la competència internacional.

En els últims anys, les Pymes han perdut part del seu avantatge competitiu a causa de la ràpida i creixent competència internacional. Com una conseqüència, moltes Pymes han de redefinir urgentment les seves estratègies i orientació competitiva si volen tenir l'oportunitat de reforçar la seva posició o fins i tot la seva supervivència.
En aquest context, certes classes de Pymes semblen tenir un mètode eficaç d'afrontar la competència i realçar la cooperació amb el seu ambient extern: tant l'experiència com el debat acadèmic reconeixen que és necessari donar suport als processos de valor agregat de les PYME promovent activitats d’inter-organització, interconnexió i creació de comunitats locals expertes (és a dir d'empresaris, gerents, tècnics).

El debat allotjat en la Plataforma Ab·Core de iwith.org d’ iwith.org està enfocat justament a donar suport a la formació de facilitadors en cooperació de les PYMES perquè adquireixin habilitats d'aquest aprenentatge-acció, el que durà a una cooperació i unió de les PYMES. La idea és que d'allí surtin el que criden PYMEactor o SMEactor.

El projecte està liderat per la Fundación Ciudad de Viladecans, beneficiari d’Iwith.org, i també participen en ell UNIMPRESA de Romania, la University of Dortmund, The "Bekescsabai Vallalkozoi Centrum" (BIC), el Istituto Guglielmo Tagliacarne (IGT), el FORIM – Formazione e Promozione per le Imprese, la Team srl, The Karol Adamiecki University of Economics in Katowice (UNIKATOWICE) i la Universitatea "Aurel Vlaicu" (AVU ARAD).
Més, sobre...: PYMES , europa , competència , iwith.org
Traducció feta per Ester Micó Olcina
el 23/07/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss