totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Les TIC unides per la Pau


ICT4D és un terme que s’utilitza cada cop més a l’actualitat que es refereix a l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) per desenvolupament. Si se li afegeix la paraula Peace (pau) ens referim a l’ús de la tecnologia en el tractament de la crisis i resolució de conflictes. Informa-te’n d’aquesta interessant iniciativa.

ICT4Peace és una iniciativa que va néixer del Govern suís i busca identificar les pràctiques més idònies i establir un marc clar per a que les organitzacions utilitzin les tecnologies de la informació i la comunicació en activitats humanitàries i de foment de la pau.

Es parteix de la idea general de que les tecnologies poden facilitar la comunicació eficaç i sostinguda entre la gent, les comunitat i els factors implicats a la gerència de la crisis. La xarxa espera aconseguir aquests objectius a través de programes d’investigació, defensa i tallers pràctics.

Dins de les últimes aportacions, l’organització està creant la seva pròpia Wiki amb material escrit i eines de resolució de conflictes. A més, per ampliar la capacitat d’acció de la comunitat internacional en la gestió de crisis ha desenvolupat plantilles (templates) especials per l’administració de conflictes. A més d’això, un complet centre de documentació està disponible a través d’aquest link.

A més, entre 2007 – 2008, els socis de ICT4Peace estan treballant en conjunt amb les Nacions Unides, les ONG, les organitzacions civils, acadèmies i universitats per elaborar una sèrie d’eines per manejar informació i recolza la seva feina per a una millor planificació i resposta humanitària. És el que es coneix com  OCHA Information Management Toolbox.

ICT4Peace convida a totes les organitzacions que treballen al camp de la tecnologia de la informació i la comunicació per la pau a unir-se a la xarxa de la fundació ICT4Peace. Si ets un organisme governamental, inter-governamental o no governamental pots afegir-te, ja que l’adhesió està permesa a institucions – no a individus. Per afegir-te a la xarxa has d’omplir el següent  formulari..

Per a més detalls sobre ICT4Peace pots llegir els seus estaments. O contactar amb la Fundació, escrivint al President Daniel Stauffacher.

La pròxima actuació en societat de ICT4Peace serà el 12 de setembre a Ginebra a “Taking Stock of Peacebuilding Capacity”.

Més, sobre...: pau , tic's , ONU , resolució de conflictes
Traducció feta per Maica Benavides
el 20/09/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss