totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Estudi d'opinió TIC i Dependència


La Fundació Vodafone ha publicat l'estudi d'opinió TIC i Dependència que pel seu indubtable interès mereix que es faci arribar a totes les organitzacions que treballem per millorar l'entorn de les persones amb diversos graus de dependència.

Les Tecnologies de la Informació i les Comunications (TIC) es revelen en l'actualitat com una palanca fonamental de desenvolupament econòmic i social. en el pla econòmic, es relacionen positivament amb el creixement, el dinamisme en l'activitat i amb la productivitat. En el pla social, les TIC contribueixen decisivament a la democratització de l'accés a la informació facilitant la igualtat d'oportunitats i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i el benestar social.

Tot aquest efecte transformador i integrador de les TIC i de la Societat de la Informació afecta de forma molt particular a les persones en situació de dependència, que ven augmentar la seva autonomia personal i la possibilitat de contribuir i participar en la Societat del Coneixement.

Els temes abordats en profonditat per l'estudi en el que han participat quasi 500 persones són:

1. La societat de la informació i els col·lectius dependents. El repte de la e-inclusió i la e-accessibilitat.
2. Les TIC's i els grups vulnerables
    2.1 Invidència
    2.2 Carències auditives
    2.3 Discapacitats físico-motores
    2.4 Malalts crònics i malalts mentals, els umbrals de la dependència
    2.5 Generalització de la dependència en la gent gran
    2.6 Violència de gènere: una nova forma de vulnerabilitat

L'estudi de 172 pàgines pot descarregar-se en format PDF  

Traducció feta per Gemma Calzada i Roca
el 25/10/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss