totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

S'acosta el dia Internacional del Voluntariat: saluda a qui col·laboren amb la teva organització


El 5 de desembre es celebra internacionalment el dia del Voluntariat. A continuació t’expliquem la seva història, alguns esdeveniments relacionats amb la celebració, i sobretot, destacarem als voluntaris de Iwith.org.

El dia internacional del voluntariat pel desenvolupament econòmic i social (IVD) va ser adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides amb la resolució A/CAP DE BESTIAR/40/212 el 17 Desembre de 1985.
Des de llavors, els governs, el sistema de les Nacions Unides i les organitzacions civils de la societat han unit amb èxit a voluntaris del voltant del món per a celebrar el seu dia el 5 Desembre.

El IVD representa una oportunitat per a destacar el treball de les organitzacions voluntàries i de les persones que ofereixen el seu treball - en els nivells locals, nacionals i internacionals – amb la finalitat d'aconseguir els objectius del mil·lenni.

Les celebracions del 5 de desembre són dirigides pels comitès nacionals de IVD que configuren socis de les Nacions Unides, governs, organitzacions civils de la societat (nacional i internacional incloent organitzacions de participació voluntàries) i individus.

El Programa de voluntaris de Nacions Unides (UNV) va tenir a les seves mans la commemoració de l'any internacional dels voluntaris (IYV) 2001 i el 5 de desembre del 2002 va llançar la Web del voluntari al món, que és el punt de trobada de la celebració del IVD.

ACTIVITATS ENTORN AL 5 DE DESEMBRE

• La web del voluntariat de les Nacions Unides està sol·licitant informació sobre les activitats per a celebrar el dia del voluntari que s'estan organitzant al voltant del món. S’ha d’enviar una breu descripció a info@worldvolunteerweb.org i l'Assumpte del mail ha de ser IVD-your country.

També pots pujar vídeos a Youtube que seran posats com links al grup del Dia de Voluntaris de les Nacions Unides.

VI Jornades de Voluntariat

Es celebren el 3 i 4 de desembre a Saragossa per a afrontar el paper dels voluntaris en els nous camins cap a la transformació de la societat. Els nous escenaris per a la solidaritat, els cibervoluntaris o el voluntariat social corporatiu seran alguns dels aspectes que es tractaran en els dos dies que duraran les VI Jornades de Voluntariat de Saragossa.

Organitzades pel servei de Joventut de l'Ajuntament de Saragossa, les sessions pretenen ressaltar la figura del voluntariat en les entitats socials i tractar de trobar noves pràctiques i metodologies de treball a través del panell d'experiències que es portarà a terme amb responsables de projectes ja consolidats. Més informació a:
http://cmisapp.ayto-zaragoza.es/ciudad/sectores/jovenes/voluntariado/detalle_Agenda?id=38249


I concurs de cartells per a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

La idea guanyadora serà la imatge que la Plataforma del Voluntariat d'Espanya utilitzarà el 5 de desembre. Què és per a tu el voluntariat? Quins valors ho conformen? Com ho plasmaries en un cartell? la Plataforma del Voluntariat d'Espanya (PVE) vol que despleguis la teva creativitat sobre un concepte i una actitud tan àmplia com el voluntariat i els facis arribar el teu cartell. LA PVE cerca a més que la proposta gràfica assoleixi sensibilitzar sobre la necessitat de potenciar aquest moviment. Més informació escrivint a concurso@plataformavoluntariado.org.

X Congrés Estatal del Voluntariat

El X Congrés Estatal del Voluntariat tindrà lloc aquest any a Gijón sota el títol "Redescubriendo el Voluntariado" . Seran els dies 4 i 5 de desembre en el Recinte Ferial de la ciutat asturiana. Com tots els anys, el Congrés contarà amb la presència de SS.AA.RR els Prínceps d'Astúries i la nostra presidenta Carmen Laviña en l'acte de clausura.

En altres dates

Al voltant d'aquest dia hi ha celebracions en tot el món, i algunes organitzacions del nostre entorn han convocat els seus actes per a dates, com la Federació Catalana de Voluntariat Social que té actes el dia 30 de novembre i el 10 de desembre, o la Generalitat de Catalunya que ho ha preparat per al dia 14.

Els Voluntaris de Iwith.org.

A través d'aquest “collage” de fotos i noms volem destacar la labor del voluntariat de Iwith.org sense els quals el nostre treball no seria possible: gràciesTraducció feta per Núria Parera
el 28/11/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss