totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Iwith.org llança el seu Concurs dia Internacional del llibre 2008


Si has escrit una novel·la, un receptari de cuina, un assaig, un recopilatori de contes, i somies en veure publicada la teva obra, aquesta és la teva oportunitat. Has pensat a mostrar el teu treball de manera virtual? A Iwith.org  volem ajudar-te. 


Diàriament parlem de la divisòria digital, un concepte que de tant ús, a poc a poc va adquirint un significat més difús. Cal considerar que amb divisòria no només referim a la diferència en l'accés a les Noves Tecnologies, ni al coneixement sobre la manera que aquestes funcionen, sinó que també bretxa és la diferència en com entenem la importància i el paper que les tecnologies de la informació i comunicació, TIC, juguen en la nostra vida.

En iwith.org creiem que Internet no només ha de ser un espai per a la lectura de l'email o de pàgines d'informació d'un sol ús. Internet pot ser la finestra a la cultura i d'aquesta manera, una via d'escurçar la distància entre països subdesenvolupats i primer món. Per aquesta raó, cada any, quan s'acosta la celebració del dia del llibre, Sant Jordi a Catalunya, la nostra organització convoca el seu concurs de llibres.

Si tens un llibre, és de la teva autoria, políticament correcte, i no és ofensiu, ens agradaria penjar-lo en la nostra web per a fer-lo accessible a tothom qui navegui per Internet. Iwith.org assumeix la bona voluntat dels participants i no es fa responsable del contingut de les obres presentades per aquells que signen com autors. Envia'ns l'el teu llibre a llibres@iwith.org.

L'any passat
gairabé 1.000 persones van descarregar-se els llibres publicats a la nostre web, donant als autors la possibilitat potser per primera vegada de comptar amb un públic interessat en els seus treballs..

···Bases del certamen:

a) Podrà participar qualsevol persona, sense importar nacionalitat, que tingui alguna obra ja sigui novel·la, conte, assaig, poesia, llibre de receptes, cites, etc.

b) No hi ha restricció quant a la temàtica i esdeveniments tractats, que dependran de la subjectivitat i interessos del participant. Només has de garantir que sigui de la teva autoria, políticament correcte, i que no sigui ofensiu. Iwith.org no es fa responsable de la veracitat de les dades: els autors que presentin el seu text a concurs es fan últims responsables de l'autenticitat i originalitat del mateix.

c) Els llibres es faran arribar a Iwith.org a l'email llibres@iwith.org i s'adjuntarà una fitxa que contingui:

- nom complet de l'autor i procedència
- ressenya del llibre, màxim 3 línies (150 caràcters)
- una imatge que il·lustri el tema del llibre (recomanat JPG 72 dpi)
- telèfon i mail de contacte
- Autorització a publicar:

ha d'enviar-se signada la següent frase: Jo (nom i DNI) autoritzo a la Fundació Iwith.org a publicar la meva obra (nom i gènere de l'escrit, exemple, novel·la, assaig, etc.) en el portal d'Internet www.iwith.org perquè sigui descarregada lliurement i de manera gratuïta pels internautes totes les vegades que ho desitgin i per als usos que estimin convenient. La transmissió de dades es realitza per un servidor segur i les obres presentades sense les dades de l'autor podran ser descartades per Iwith.org.

d) El llibre més descarregat serà el guanyador del certamen. Es penalitzarà l'ús fraudulent del sistema de descàrregues i Iwith.org es reserva el dret de desqualificar a aquells participants en els quals detecti anomalies.

e) Els llibres participants es començaran a publicar en la web de iwith.org el dia 1 d'abril de 2008.

f) D'entre tots els llibres es triarà el més descarregat i se li lliurarà el Premi Sant Jordi 2008 consistent en la publicació de cinc (5) exemplars de l'obra. Si vols saber més sobre els teus drets d'autor pots consultar la llicència creative commons.

ÀMBIT i DURADA

La campanya s'inicia el dia 8 de febrer de 2.008 i finalitza el dia 23 d'abril de 2008 . Les dates que regiran el desenvolupament del concurs són les següents:

1.- Comunicat de convocatòria de treballs en mitjans, tallers, centres cívics i en la nostra web: 8 de febrer

2.- Començament recepció treballs: 15 febrer

3.- Data límit de lliurament de treballs: Divendres 14 Març

4.- Començament Publicació de Llibres. Es publica notícia en la web de Iwith.org i comencen votacions: 1 d'abril

5.- Fi Votacions: 22 abril

6.- Lliurament de Premis, es publica notícia i envia comunicat de premsa amb nom del guanyador: 23 d'abril

ASPECTES LEGALS

El sols fet de participar en aquesta campanya implica l'acceptació de les presents bases sense reserves. A l'efecte del disposat en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li vam informar que les dades que ens faciliti mitjançant la seva participació en el present concurs, seran incorporats a un fitxer automatitzat de dades de caràcter personal creat i sota la responsabilitat de Iwith.org, amb domicili en carrer Cucurulla 9, 2º 2ª, de Barcelona, amb l'única fi de poder gestionar la seva participació i, si escau, poder enviar el premi als guanyadors.

Li informem que pot exercitar els drets d'accés, modificació, cancel·lació i oposició de les seves dades mitjançant petició dirigida a Iwith.org, Així mateix, mitjançant l'acceptació de les presents Bases Legals vostè autoritza expressament a Iwith.org, a utilitzar el seu nom en totes aquelles activitats relacionades amb els Premis (televisió, premsa, Internet, ràdio) amb fins publicitàries i/o divulgatius, sense que tinguin dret a rebre per això pagament o contraprestació alguna. Les presents condicions generals s'interpretaran conforme a la Llei espanyola.

Per a tot el relatiu a la interpretació, compliment i execució de les presents condicions, Iwith.org, i els participants, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur o privilegi que pogués correspondre'ls, se sotmeten de manera formal a la jurisdicció i competència dels Jutjats i Tribunals de Barcelona.

La llegenda i tradició de Sant Jordi figura de sant jordi


Segons la tradició popular, Sant Jordi era un militar romà nascut al segle III a la Capadòcia (Turquia). El sant, que estava sota les ordres de l'emperador Dioclecià, va negar-se a portar a terme l'edicte de l'emperador que ordenava perseguir els cristians a tot el territori de l'Imperi. Per aquest motiu va ser ésser martiritzat i decapitat pels seus coetanis. Molt aviat es va començar a venerar com a màrtir a la part oriental de l'Imperi i enseguida aparegueren histories fantàstiques lligades a la seva figura.

La gesta de Sant Jordi i el Drac va fer-se popular a tot Europa cap al segle IX i va ser recollida per l'arquebisbe de Génova, Iacopo da Varazze, en el llibre 'Legenda sanctorum'. En aquesta versió, però, la gesta passava a Líbia.

La llegenda més popular a Catalunya sobre Sant Jordi explica que a Montblanc (Conca de Barberà) hi havia un drac terrible que causava estralls a homes i bèsties. Per apaivagar-lo, s'escollia per sorteig una persona que era donada en sacrifici al monstre. Un dia la sort va assenyalar la filla del rei, que hauria mort a mans de la fera si no hagués estat per l'aparició d'un bell cavaller que es va enfrontar al drac i el va matar. Aquesta mateixa llegenda, amb lleugeres variacions, es repeteix en les tradicions populars d'Anglaterra, Portugal o Grècia.

En un principi, Sant Jordi era una figura lligada al món de les cavalleries i a l'amor cortès, fet que pot explicar el costum de regalar una rosa per la festivitat del sant. Algunes versions remunten aquesta pràctica a la Fira dels Enamorats que se celebrava a Barcelona pels volts del segle XV. El que és pot afirmar amb seguretat és que, per aquella època, ja es repartien roses a les dones que el dia de Sant Jordi assistien a la missa oficiada a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El Dia del Llibre és bastant més recent. Segons algunes fonts, es va celebrar per primera vegada el 7 d'octubre de 1926 en commemoració del naixement de Miguel de Cervantes. La idea original va ser de l'escriptor Vicent Clavel Andrés, que ho va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona. Poc després, l'any 1930, es va canviar la data al 23 d'abril, dia de la mort de Cervantes i d'altres escriptors universals com ara William Shakespeare i Garcilaso de la Vega. En aquesta data també van néixer, o morir, escriptors reconeguts com Josep Pla, Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov o Manuel Mejía Vallejo.

El 15 de novembre de 1995, en una conferència general que va tenir lloc a París, la festa del 23 d'abril dedicada a la literatura ha estat declarada per la UNESCO Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor.

Més, sobre...: llibres , concurs , descàrregues , iwith.org , sant jordi , ong
Traducció feta per Erika Olavarria wittwer
el 18/02/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss