totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Reporteros Sense Fronteres Convoca Manifestació Virtual: per la llibertat en Internet


L'objectiu de l'acció de Reporters sense Fronteres és denunciar la censura exercida pels governs i reclamar més llibertats en Internet. Durant 24 hores, des del dimecres 12 de març a les 11 hores fins al dijous 13 de març a les 11 hores (hora central europea, GMT+1), els internautes podran crear un avatar, triar el missatge del seu banner i participar  en una de les cibermanifestacions que tindran lloc a Birmània, Xina, Corea del Nord, Cuba, Egipte, Eritrea, Tunis, Turkmenistan i Vietnam.La nova llista dels "Enemics d'Internet",elaborara aquest any per Reporters sense Fronteres, consta de quinzce països: Aràbia Saudita, Belarús, Birmània, Xina, Corea del Nord, Cuba, Egipte, Etiòpia, Iran, Uzbekistan, Síria, Tunis, Turkmenistan, Vietnam i Zimbawe. En 2007 eren solament tretze. S'han sumat als tradicionals censors dos països subsaharians: Zimbawe i Etiòpia.

A aquesta primera llista s'han afegit a més onze "països sota vigilància": Bahrein, Emirats Arabs Units, Eritrea, Gàmbia, Jordània, Líbia, Malàsia, Sri Lanka, Tadjikistan, Tailàndia i Iemen.

En la introducció del seu informe, Reporters sense Fronteres agrega "gens sorprenent venint d'uns països que normalment agredeixen als mitjans de comunicació tradicionals. En ells l'índex de penetració d'Internet és molt feble, encara que, no obstant això, suficient com per a proporcionar-los alguns malsons. Com els seus majors, liciten en la panoplia de la censura adaptada a la Xarxa: arsenal legislatiu, caça en els cibercafés, control dels proveedors d'accés...".

En la seua pàgina també Reporters sense Fronteres ha publicat una nova versió de la Guia práctica del blogger y el ciberdisident, en francès y anglès, en el lloc www.rsf.org. La Guia inclou consells y astúcies tècniques per a crear un blog en bones condicions, i eludir la censura en internet.

Més, sobre...: internet , ong , libertad , manifestación
Traducció feta per isabel buades
el 14/03/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss