totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

17 de maig dia d'internet: ¡els Bocatics d'Iwith.org candidats!


Els bocatics, aquestes petites càpsules de coneixements simples i pràctics sobre internet són la nostra carta de presentació a la pròxima celebració del dia d'internet.  Abans del 17 de maig convidem a tots els amics d'Iwith.org a  votar per aquesta eina!

La celebració del diadinternet  sorgeix per iniciativa de l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI) a la qual posteriorment se sumen altres organitzacions, que conformen el Comitè d'Impuls i que conviden a tota la societat a que promoguin activitats i esdeveniments amb motiu d'aquesta efemèride. L'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI) que s'ocupa de la coordinació general d'aquesta iniciativa és una entitat espanyola sense ànim de lucre constituïda a Madrid, amb àmbit nacional, el 5 de juliol de 1995. 

L'objectiu de la celebració no és altre que el de difondre i promoure l'ús d'internet a tota la Societat i aconseguir que internet sigui cada vegada més accessible per a les persones que tenen alguna discapacitat. La primera edició del diadinternet va tenir lloc el 25 d'octubre de 2005-. Posteriorment, al novembre, la II Cimera Mundial de la Societat de la Informació celebrada a Tunis, va aprovar, a instàncies d'Espanya, assignar el 17 de maig per a celebrar el Dia Mundial de la Societat de la informació assumint com a propis els objectius proposats per al diadinternet. A partir d'aquest moment, l'ONU va convidar a tots els països del món a celebrar aquesta efemèride compartint data i objectius.
  
Entre les novetats d'aquest 2008 es troba la "@rroba del diadinternet" , que arriba amb el ferm propòsit de conquistar la nostra taula i els nostres cors. Aquesta serà un pastís, dolç … que imitarà en la forma a la coneguda arroba, deixant a la imaginació del sector pastisser el seu gust, tamany i contingut. A Madrid ja hi ha pastisseries que han confirmat que conten amb el cobejat pastís i s'espera que més pastissers l'agreguin al seu repertori.

 La iniciativa té especial seguiment en els països d'Amèrica Llatina: A Brasil aquest és el segon any que celebren el  Dia da Internet 2008.  Per primera vegada seran inclosos els formats multimèdia, com el vídeo, en les activitats a desenvolupar-se en col·legis i telecentres. A Colòmbia, el Navegant de la Conectivitat inicia el seus viatges pel riu Magdalena: El Florentino Ariza, emblemàtica embarcació de la pel·lícula “Amor en els temps del còlera”, es convertirà a partir del 4 d'abril en el "Navegant de la Conectivitat”, un vaixell dotat d’ordinadors que durà capacitació sobre l'ús d'Internet a 26 poblacions riberenques del Riu Magdalena, en una travessia per 10 Departaments, que partirà des de Girardot fins a arribar a Barranquilla el 16 de maig de 2008. Des d'aquesta ciutat Alvaro Uribe Vélez, President de la República enviarà al país el missatge del Dia Mundial d'Internet.

Al Mar de la Plata, Argentina, la APYME Mar de la Plata (Assemblea de petits i mitjans Empresaris), llançarà el pròxim 16 de maig el portal COMPRAPYME, en el marc del Dia Mundial d'Internet. En tant a Xile interessants activitats es coordinen per a fer d'aquest esdeveniment un dia en el qual estiguem  Tots Conectats.

Vota pels Bocatics d'iwith.org


Com una part del Dia d'Internet, els organitzadors de l'esdeveniment lliuren els premis "Dies d'Internet" , de part d'Iwith.org hem presentat els Bocatics a candidatura:  petits mossos de coneixement, que es transmeten a través d'internet de manera entretinguda, com si d'un boca a orella es tractés. La suma dels mossos forma el pastís que ajuda a reduir la bretxa digital. 

Si consideres la nostra candidatura adequada ¡vota'ns aquí!

Traducció feta per ruth seijo
el 29/04/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss