totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Els joves solidaris tenen un nou espai a la xarxa


Així com que iniciatives com la Mediatek, de Grec, ara l’ONG Intermón Oxfam llença una web destinada a joves solidaris o compromesos amb la institució. www.dalelavueltaalmundo.org cerca voluntaris per a festivals musicals d’estiu, així proposa un concurs d’idees per a canviar el món i ofereix l’opció de guanyar un viatge per a visitar un projecte de cooperació, entre d’altres propostes.

"Ven de festivales", és el nom d’una de les iniciatives que Intermón Oxfam proposa en la seva recent estrenada web jove "Dale la Vuelta al Mundo". La nova web que Intermon Oxfam acaba de llençar és un espai d’intercanvi per a denunciar, proposar i aconseguir entre tots un món més just, i per a que els seus visitants puguin formar part d’una comunitat virtual que giri en torn als temes que els hi preocupen. La web té com objectiu adquirir nous hàbits de participació, d’acció social i pressió política, i de consum responsable entre el públic més jove (18-25 anys).
“Dale la Vuelta al Mundo”, consta de 7 seccions, una emissora on-line i un reproductor de vídeos. Dels seus continguts, sobresurt el concurs “Ideas” per a canviar el món, en el qual les tres millors propostes obtindran un lot de discos dedicats dels artistes que col·laboren amb Intermón Oxfam. També és atractiva la secció “Ven de festivales”, que per exemple, promou que els joves s’inscriguin com a voluntaris en els festivals de música en els quals participa l’ONG aquest estiu: Festival Internacional de Benicássim (FIB), Pirineos Sur, Summer Case, Cultura Urbana y Etnosur, en el transcurs d’aquests festivals Intermón Oxfam reclamarà un consum responsable de l’aigua, el recurs natural més apreciat que tenim. La pàgina també informarà de les dates dels festivals i de les activitats que en ells portarà a terme Intermón Oxfam. El termini per a sol·licitar la col·laboració com a voluntari d’Intermón Oxfam en els festivals finalitzarà el proper 26 de maig. L’estiu passat, 150 joves aportaran el seu temps i el seu esforç a aquesta causa.
Altrament, els visitants registrats poden anar sumant quilòmetres solidaris a mesura que van participant en les diferents activitats. La persona que hagi acumulat més quilòmetres en el seu comptador el darrer dia de la primera etapa de “Dale la Vuelta al Mundo” (30 d’abril de 2009), tindrà la possibilitat de visitar un projecte de cooperació que Intermón Oxfam realitza en un país del Sur.
Cada mes, la web presenta un tema principal que serveix de marc a diferents continguts. Per exemple, dintre de la secció "Viaja con nosotros", l’apartat “Destino del mes” consistirà en presentar un país i mitjançant els seus protagonistes compartirà algun aspecte de la seva realitat. Aquesta secció va acompanyada d’un blog o concurs que alberga els comentaris i les opinions dels seus visitants. Durant aquest mes de llançament i com a excepció el “Destino del mes” gira sobre “Ideas para canviar el mundo”. Així mateix, la secció “Y tu que dices” reuneix blogs i foros sobre diferents temes d’interès en la comunitat.

Per a celebrar el naixement de la web, el passat 26 de febrer es va celebrar a Madrid DALE LA VUELTA AL MUNDO, que va comptà amb actuacions especials i en formats poc habituals (versions, col·laboracions, acústic...) de Marlango, Deluxe, Iván Ferreiro, La China, La Sonrisa de Julia y Seydu, Nacho Béjar, Germán Coppini y Miguel Rivera i CatPeople. Aquestes actuacions van estar presentades per l’actor i cantant Pablo Carbonell. Els vídeos dels millors moments del concert i de cada grup es troben penjats a la web a la secció “Camino recorrido


Més, sobre...: ong , internet , iwith.org , intermon , oxfam , joventut
Traducció feta per M Jose Blaya
el 19/05/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss