totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Llatinoamèrica i les TIC unides a través d'ELAC


L'ELAC (estratègia per la societat de la informació a Amèrica Llatina i el Carib) ha editat el primer de 6 butlletins temàtics dedicats a cada capítol de l'eLAC2010, al portal del Programa Sociedad de la Información de la CEPAL.

L'eLAC és una estrategia regionalmente concertada que conceb les Tecnologies de Informació i de Comunicacions (TIC) com a instruments de desenvolupament econòmic i inclusió social. És una estratègia amb visió a llarg termini (cap a 2015) d'acord amb els objectius de desenvolupament del Mil·leni (ODM) i la Cimera Mundial de la Societat de la Informació (CMSI), que es materialitza amb plans d'acció a curt termini amb metes quantitatives i qualitatives per aconseguir.

L'article principal del butlletí analitza la bretxa persistent en l'accés a les TIC en el sector educatiu, amb un nou gràfic que il·lustra com la conectivitat dels establiments educatius redueix la bretxa digital. També ofereix un recompte de les estratègies existents en aquest àmbit que estan en línia amb les metes en educació del Pla d'Acció Regional eLAC2010 .

Aquesta edició també mostra algunas iniciatives a la regió que estan contribuint a l'acompliment de les metes en educació de l'eLAC, en les àrees de: entorn, accés, creació de capacitats i aplicacions i continguts. Finalitza, com sempre, amb notícies breus i publicacions recents, però sobre les TIC en educació.

Les properes edicions de les newsletters s'enfocaran en els altres 5 capítols temàtics de l'eLAC2010, i ELAC sol·licita la teva col·laboració i idees per aquestes edicions.

La pauta preliminar és la següent:

Polítiques i estratègies – febrer 2009
Sector productiu – maig-juny 2009
Gestió pública – setembre 2009
Infraestructura/accés – desembre 2009
Salut – febrer 2010

A més, per la newsletter sobre polítiques i estratègies, que sortirà al febrer de 2009, els agradaria saber de projectes, estratègies o iniciatives exitoses a nivell regional que podríem destacar amb històries d'èxit (no més de 800 paraules). 

Per qualsevol proposta, contacteu amb l'editora de la newsletter, Jennifer Ross Laguna , abans del 30 de novembre.
També pots informar sobre publicacions recentes (menys de 6 mesos d'antiguetat) sobre polítiques i estratègies TIC, per incloure-les al llistat de publicacions.

Descarrega't aquí la primera newsletter.


Traducció feta per Cristina Alemany Campos
el 26/10/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss