totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Les ONG InteRed i Huauquipura formarán a Zaragoza voluntaris en cooperació al desenvolupament


Será mitjançant un curs de 80 hores que s’impartirá al Centre Joaquin Roncal al llarg de nou dissabtes entre gener i maig. Al finalitzar la formació, s’oferirá la possibilitat de col.laborar en projectes de desenvolupament en el Sud amb estades de curta i llarga durada.

Les ONG InteRed Aragón i Huauquipura han organitzat un curs-taller “Voluntariat i interdependencia solidaria:els procesos de desenvolupament en el Sud”, que tindrà lloc en el Centre Joaquin Roncal durant nou jornades entre gener i maig a partir del proper 24 de Gener.

Ambdues organitzacions, que treballen conjuntament en la Comissió d’Educació per el desenvolupament de la Federació Aragonesa de Solidaritat (FAS), pretenen impulsar un intercanvi entre grups socials, pobles i cultures.

El curs consta de nou mòduls que impartirán professionals i persones vinculades al mon de les ONG. Les sesions es desenvoluparán dos dissabtes al mes, en horari de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 a excepció d’una d’elles que es perllongará durant tot un cap de setmana. En total, serán vuitanta hores lectives, en les que s’abordarán questions com la mundialització i interdependencia solidaria, la ciutadanía intercultural o la perspectiva de gènere. Un cop complerts els nou mòduls els participants podrán asistir com voluntaris de curta durada (d’un a tres mesos) a projectes d’ambdues ONG al Sud. Per altra banda, les persones que desitjin realitzar un voluntariat de llarga durada (de sis mesos a tres anys) podrán continuar la formació en el Sud durant un mes, equivalent a 120 hotes lectives, període que els permetra apropar-se a la realitat del Sud mitjançant la seva propia experiencia i el contacte amb cooperants experts.

El curs-taller está destinat a persones majors de 20 anys i les places son limitades: vint per la formació a Zaragoza i sis per el Sud. En quant al preu, será de 120 euros per el curs del Centre Joaquin Roncal (90 euros per estudiants, aturats i jubilats) i de 800 euros per la formació en el Sud (becats fins 750 euros)

Les pre-inscripcions i matricules poden formalitzar-se a través de les dues ONG organitzadores
InteRed (976 348 452) i Huauquipura ( 976 294 265).


InteRed es una ONG de desenvolupament (ONGD) qualificada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional del Ministeri d’Asumptes Exteriors. Està promoguda per l’institució Teresiana per impulsar una red d’intercanvi i solidaritat entre grups socials, pobles i cultures en el Nord i al Sud. Tantmateix, té com finalitat col.laborar en la transformació de la realitat actual generadora d’injusticia i aconseguir una vida justa, digna i més humana per tots i totes. La seva fórmula de treball es basa en procesos socio-educatius i des d’unenfoc de gènere i drets humans.

Huaquipura “entre germans” es una ONGD espanyola de dimensió misionera que té com objectiu contribuir a transformar les relacions entre cultures i diferents països i promoure l’intercanvi i desenvolupament de les persones del Sud. La seva finalitat son: per un costat, recolçar el desenvolupament dels països del Sud i el mutuo intercanvi entre les cultures dels pobles, des de el respecte i consideració i per altra, servir de pont en l’agermanament entre la misió de Isamis (Esglesia de San Miguel de Sucumbíos) a l’Amazonia Ecuatoriana i la Diocesi de Zaragoza.

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss