totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Amb Novetats, Iwith.org va concloure la seva participació en l'esdeveniment TIC i Cooperació de Gijón


La II Trobada Internacional de les TIC per a la Cooperació al Desenvolupament, Cooperació 2.0, es va tancar aquest migdia a Gijón, amb el repte compartit d'impulsar un "Desenvolupament 2.0" en el qual participin activament de forma coordinada tots els agents (Administració, empreses i tercer sector), començant per les persones destinatàries de l'ajuda. Va ser una de les principals conclusions amb les quals va finalitzar l'esdeveniment organitzat per fundació CTIC, que durant tres dies va reunir a més d'un centenar d'agents tecnològics i de la Cooperació a Astúries.


Les conclusions d'aquesta trobada van ser el resultat d'un procés d'elaboració democràtica, ahir al migdia, durant la celebració d' una sessió oberta i participativa en la qual els diferents assistents van anar aportant les seves reflexions finals.

Una d'aquestes aportacions va incidir en la necessitat d'investigació rigorosa, adaptada a les necessitats i de potenciar el treball colaboratiu entre els diferents agents implicats.

Així mateix, els participants van rebutjar la idea de “tot per a nosaltres però sense nosaltres” i van reivindicar el paper actiu dels destinataris de l'ajuda en els processos de desenvolupament a través de les TIC, això és, la seva implicació en els processos de TIC i Desenvolupament.

Una altra de les idees posades en valor és l'exigència de “respecte a la diversitat de valors e interessos” en aquest camp. No basten amb programes TIC per a la Cooperació, sinó que es necessita integrar real y efectivament les TIC en la Cooperació, van advertir els assistents en un missatge llançat a l'Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament (AECID). No obstant això, es va destacar l'actual implicació de les diferents administracions i organismes intermedis en TIC y Desenvolupament a España, com prova la seua presència en aquesta trobada, Cooperació 2.0.    

Ramón Bartomeus, Jefe Recursos Iwith.org
També hi va haver qui va fer veure que les grans empreses en el Sud estan entrant a la Cooperació més enllà dels seus  interessos comercials en el nord, no obstant això “no reflexionen prou sobre l' orientació a necessitats”. La dimensió és global, però “l' actuació ha de ser local” per a ser efectiva i fins i tot aquestes actuacions petites “poden ser molt més sostenibles”, van afegir. També es va defensar expressament la idea del “lideratge local”.

Convé desenvolupar una metodologia de treball, “crear disciplina” en TIC  i Desenvolupament, va ser un altre dels punts coincidents, així com configurar, des d'aquesta disciplina, un “repositori internacional de bones pràctiques” en aquest front.

Iwith.org a Gijón

Per a la nostra organització, la trobada va servir sobretot, per a enfortir relacions amb organitzacions i xarxes que estan treballant en les TIC, especialment a Amèrica Llatina.

Ramón Bartomeus, el nostre Cap de Recursos va presentar el projecte Democratització Digital de Guatemala i va entrar en contacte amb algunes organitzacions que treballen en la zona i amb les quals afermarem vincles després del congrés.

També vam poder veure amb molt d'orgull a Gijón als nostres beneficiaris CREAT y ACCDV. Aquesta última va presentar el projecte Tifloacces .
                                                                                                                                                                                                                                       

Més, sobre...: ong , intermet. TIC , iwith.org , coop 2.0
Traducció feta per isabel buades
el 24/02/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss