totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Ara pots ajudar amb les teves memòries oblidades


La ONG MEmoria Sin Fronteras ha proposat recol•lectar les memòries del tipus FLASH en les seves diverses versions: SD, CF, MC, MS... que tenim abandonades en la nostra tauleta de nit, per classificar-les, formatejar-les, omplir-les de continguts i enviar-les als llocs on siguin aprofitables, tant en el continent com el contingut, en comptes de llençar-los als contenidors o deixar-los envellir en un calaix.

El món de la tecnologia avança tan ràpidament que alguns dels aparells que comprem aviat es queden petits per les nostres necessitats, que adquirim o ens regalen altres aparells més avançats, més moderns o de major capacitat. Entre aquests accessoris que invaeixen la nostra vida diària es troben les memòries del tipus FLASH en les seves diverses versions: SD, CF, MC, MS... i pinxos de memòria o llapissos de memòria (pendrive).

La capacitat d'emmagatzematge va en augment i es duplica cada sis o nou mesos aproximadament, i les nostres necessitats també augmenten de manera paral•lela. Així, tots tenim en els nostres calaixos algunes d'aquestes memòries inservibles però que funcionen perfectament. La capacitat d'emmagatzematge augmenta y podem trobar-nos en el cas que aquestes memòries se'ns hagin quedat petites, i són un destorb, sens dubte, altres persones ho podrien aprofitar.

En una inspirada nit de copes, fa temps, Alberto de Lope i Vidal Garcia, van tenir la idea de fer arribar a aquestes persones i països de pocs recursos, els dispositius que tenim abandonats en els nostres calaixos i que ja no utilitzem per la seva escassa capacitat. Qui fa servir avui dia una memòria de 32 o 64 megues per les seves fotografies o la seva música? quasi ningú, degut al fet que les despreciem perquè tenim la sensació que "no hi cap res".

La realitat és que en un d'aquests aparells hi caben moltíssimes coses, i que encara poden ser d'utilitat a qui no disposa de gaire recursos.

Aquest projecte va començar a mitjans del 2007. El mes de novembre del 2008 s'adquireix el domini. Gener del 2009 cobra vida la primera versió del portal. S'estableix la línia de treball en el temps perquè el projecte es materialitzi o s’enfonsi en el ciber-oblit.

En aquest moment existeixen persones que col•laboren i esperen captar voluntaris.
Si t'interessa i vols conèixer més aquesta iniciativa: https://memoriasinfronteras.com/joomla/


 

Més, sobre...: ong , internet , memòries , sin , fronteras , donarlas , tic
Traducció feta per Laia Martínez
el 20/04/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss