totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Creen software lliure per a la gestió de persones amb discapacitat


La responsable és la Fundació Molí de Puigvert que tenia la necessitat d'un programa per gestionar les particularitats de les persones amb qui treballa. Ara està disponible de manera lliure a internet i hi ha un manual publicat a Bubok.

Les institucions que treballen per a persones amb discapacitat i entre elles les que treballen amb persones amb enfermetat mental, no tenen gairebé eines informàtiques assequibles i específiques que permetin millorar l'acció que realitzen.  Aquest va ser el diagnòstic al qual van arribar els nostres amics de la Fundación el Molí i que bé ens explica l'Àngel Zambrana, un dels seus membres i un dels autors del programa de gestió gesmon: "la iniciativa neix d'una frustració. Des de l'inici de les activitats de la Fundació Moli de Puigvert vam veure la necessitat de buscar un programa per gestionar les particularitats de les persones que atenem. Per això vam anar en la recerca d'empreses que desenvolupen software i els vam explicar el projecte (sap, kritter, etc…). Els explicàvem la idea i ens comentaven que primer havíem de ser clients i que després ja desenvoluparíem l'aplicació. Amb SAP (un partner INFOLAN), va ser amb qui vam arribar més lluny; vam buscar altres institucions que volguessin participar del projecte i van apuntar-se (Associació DAU i la fundació Drissa), d'aquesta manera compartíem el cost. Però, tampoc vam arribar a cap acord.

Àngel explica que després d'un any llarg, es van sentir frustrats i es van posar a rumiar, fins arribar a la conclusió que un software lliure els permetia eliminar el cost de la llicència, accedir a les fonts per realitzar modificacions, i compartir-lo amb altres persones. Van afegir dues característiques més: que fos a un entorn web i que fos possible gestionar la resta de facetes de l'entitat (comercial, producció, etc.).: "amb aquestes idees els vam presentar el projecte a l'obra social de Caixa Catalunya, i finalment va ser aprovat".

Un cop aprovat el finançament i amb la idea d'elaborar els requeriments van buscar dins d'AMMFEINA (entitat que agrupa entitats que treballen amb persones amb enfermetat mental) algunes institucions que permetessin elaborar els requeriments. El grup de treball va estar format per la Fundació Drissa, Associació DAU, Coressa, Fundació Pere Mata i la Fundació Moli de Puigvert. El resultat d'aquest treball està a www.gesmon.es.

El software Gesmon disposa de:

1.- Un  mòdul de seguiment:

a-Dades pacient
b.-Seguiment pacient (similar a un CRM amb usuaris) es podria anomenar URM (Users relation manager)

2.- Un mòdul de Gestió:

a.-Programa individual (procediment per marcar objectius, avaluació a nivell social).
b.-Ofertes laborals (Gestió de les ofertes laborals)
c.- Serveis (Serveis socials als quals està adscrit l'usuari).

3.- Un mòdul de Recursos Humans:

a. - Recursos Humans (dades bàsiques, contractes laborals, calendari laboral)
b.- Formació (formació que reben).

Gestmon és un software lliure i per tant, un cop lliurades les fonts, aquestes poden adaptar-se a les necessitats de cada institució de manera fàcil. En aquest moment toca a la Fundació Moli de Puigvert donar-lo a conèixer i ha fet de manera directa dos instal·lacions per provar-lo abans de posar-lo a disposició de les persones. Esperen que més gent vulgui formar una comunitat per continuar desenvolupant-lo.

Malgrat que el software és lliure, pels motius exposats a dalt, hi ha un manual a bubok que val 15,89 €, (cost de producció fixat per Bubok) . No hi ha beneficis d'aquest manual, ja que és possible també descarregar-lo en format pdf des de la pàgina del projecte: www.gesmon.net o a https://sourceforge.net/projects/gesmon/. A lulu.com també es pot trobar la versió anglesa i castellana ja que gesmon l'està realitzant en anglès traduït al castellà.


 

Més, sobre...: ong , internet , discapacitat , accessibilitat
Traducció feta per Silvia Cidoncha
el 19/05/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss