totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Iwith.org ofereix el seu suport al turisme solidari i responsable a Guatemala


Ja fa 4 anys que ens uneix un fort vincle amb la Fundación Rigoberta Menchú amb la qual hem col•laborat en diferents projectes. En la última trobada a Guatemala vam decidir donar suport al projecte de turisme solidari a la zona de San Lucas Tolimán i vam comptar amb la col•laboració del CETT. Yasmina Garcia, alumna del Màster de E-Tourism: Estratègies de Marquèting i Comercialització, ha treballat en el disseny i l’elaboració del projecte “Turismo Responsable en San Lucas Tolimán”.

San Lucas Tolimán és un poble de Guatelama que pren el seu nom del volcà Tolimán, ja que està situat a la seva falda. És la població amb més moviment comercial de les rives del llac, centre d’una important zona de cafetars, i és la porta d’entrada a la costa de l’oceà Pacífic. Té una extensió territorial de 116 km2, una alçada de 1.591 m. per sobre del nivell del mar i una població d’habitants dels grups cakchiquel, quiché i ladí. El seus productes artesans més importants són les obres amb la pedra, la fabricació de talabards, teixits, cistelles, mobles de fusta, la cereria, les esteres de palma (“petates”) i altres objectes fabricats amb tule, que es venen als mercats els dijous i diumenges. Apart de l’idioma espanyol, en aquest municipi es parla el cakchiquel (amb una barreja de tzutujil). Però, malgrat el potencial natural que posseeix, és una zona amb poc desenvolupament turístic.

La finalitat del projecte consisteix en dur a terme un turisme responsable i solidari a San Lucas Tolimán, tot procurant que el turista s’impliqui de ple en la zona participant en primera persona amb la població indígena i, d’aquesta manera, impulsar el propi centre Pavarotti que la fundació Rigoberta Menchú té a San Lucas Tolimán. Des d’Iwith.org s’ha intentat donar-los idees per al impuls turístic del centre amb el suport d’internet i els ha proporcionat les eines necessàries per a l’elaboració d’un lloc web propi per a la regió de San Lucas Tolimán. El suport per al e-turisme o turisme en línia es basa en els estudis de Yasmina sobre e-marquèting.


Més, sobre...: iwith.org , frmt , CETT , turisme , sostenible
Traducció feta per Bea Laszlo
el 27/07/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss