totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

S’acosta el Blog Action Day: aquest 15-10 parlem de Canvi Climàtic


Aquest 15 d’octubre, per un dia, els bloggers del món sencer publicaran sobre el Canvi Climàtic.

El dia d’acció dels Bloggers és un esdeveniment anual que reuneix els bloggers del món que en un mateix dia publiquen sobre un mateix tema. La idea és assolir una conciència i discussió global.

La discussió és la meta principal i se suposa que si tots es focalitzen en una matèria aquell dia, aconsegueixen atraure l’atenció global en aquell tema. Per exemple, el 2007 va ser l’any de la sostenibilitat ambiental. El 2008 es va focalitzar en la pobresa. Aquest any el Canvi Climàtic és el tema a discutir.

Com ajudar


Des dels petits diaris o revistes on line fins a les grans empreses de la Premsa, el Blog Action Day implica participació massiva. Tots són lliures per unir-se al Blog del Blog Action Day sense límit de posts o publicacions i sense limitacions en el tipus ni en les opinions expressades.

El dia de l’acció bloggera va ser establert per Collis & Cyan Ta'eed a l’estiu del 2007. Amb el suport del seu equip a Envato, Austràlia, així com gràcies a nombrosos voluntaris, prop de 20.000 bloggers, van escriure sobre el medi ambient.
D’aquesta forma inesperada el primer dia de l’acció bloggera es va transformar en un èxit. El 2009, Collis & Cyan van lliurar-ne la coordinació al portal Change.org.


Altres formes de participar

Des de Change.org estan buscant formes per participar molt més enllà dels blogs. Actualment estan compilant una llista de  les idees més interessants i poderoses per participar en un movimient contra el canvi climàtic, que serà presentat en breu a internet. Mentrestant, ens deixen una llista d’activitats que serveixen d’exemple a aquesta altra que preparen. Si tens algun suggeriment pots enviar-los un e-mail.

1. Inscriu-te a 350.org per prendre part de les iniciatives offline  en aquest dia internacional de l’acció climàtica

2. Participa en la lluita per la justícia climàática i ajuda a construir el rellotge humà més gran de tots els temps per representar la urgència de la crisi: www.timeforclimatejustice.org

3. Posa’t al mapa del  vot x la terra i puja fotos, dibuixos i links per mostrar el futur del món que t’agradaria veure.


4. Informa’t visitant l’exposició online "100 llocs per recordar abans que desapareguin".


Tens algun lloc per afegir-hi? Escriu-hi!


Traducció feta per Judith Belmonte
el 02/10/2009
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss