totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Xarxanet.org, el portal de les entitats i el voluntariat català, inaugura una nova etapa.


 A partir del 7 d’octubre de 2009, el projecte xarxanet.org inaugura una nova etapa després de més de 6 anys d’existència. El nou xarxanet.org neix amb una nova plataforma tecnològica, un nou disseny i la incorporació d’eines 2.0 per garantir la participació dels seus usuaris.

El portal va nàixer el juliol de 2003 a iniciativa de la Generalitat de Catalunya i és promogut per més de 10 entitats de referència en els diferents àmbits de l’associacionisme i el voluntariat català. Durant aquest temps el portal s’ha consolidat com a plataforma virtual de suport i informació sobre l’associacionisme i el voluntariat català.
Actualització de la plataforma

El disseny del nou portal, basat en el gestor de continguts drupal, de programari lliure, persegueix diversos objectius que transformaran el projecte des del punt de vista tecnològic. D’aquesta manera el nou xarxanet.org garanteix un alt grau d’accessibilitat a la informació per part de les persones amb discapacitat, assolint el nivell doble-A d’accessibilitat.
De la mateixa manera el portal ha estat pensat perquè els usuaris puguin arribar a trobar allò que necessiten de la manera més fàcil i ràpida possible. Per aconseguir-ho s’ha construït de nou la manera d’estructurar els continguts i s’ha incorporat un tipus d’organització semàntica.
Molt més enllà d’un canvi de plataforma

Els canvis que es poden veure a xarxanet.org a partir del dimecres 7 d’octubre van molt més enllà de la plataforma tecnològica. El projecte aposta decididament per les xarxes socials, estenent l’activitat a comunitats com el facebook, twitter, flickr o inaugurant l’obertura d’un Canal de televisió a Youtube.
Els nous continguts que es generin al portal també notaran la influència de la web 2.0, incloent vídeos i permetent a l’usuari compartir la informació en més de 12 xarxes socials de manera ràpida i fàcil.

La incorporació de la participació també serà un dels grans canvis que l’usuari trobarà en navegar pel nou portal. En concret l’usuari tindrà la possibilitat de comentar les notícies, valorar els recursos de coneixement (continguts per a la millora de la gestió de les entitats), i publicar esdeveniments a l’agenda. Pel que fa a les entitats, totes aquelles que ho desitgin podran registrar-se com a entitats col·laboradores i introduir notícies i esdeveniments d'agenda de manera lliure.

Des de Iwith.org gestionem els continguts del portal internacional, i hem aportat la nostre experiència per la conceptualització del nou projecte.

Per a més informació:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Xarxanet
https://bloc.xarxanet.org/
https://www.xarxanet.org

Més, sobre...: iwith.org , xarxanet , web 2.0
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss