totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Dia Internacional d’ Internet Segur 2010


La 7ª edició del Dia Internacional d’Internet Segur es celebrarà el proper 9 de febrer de 2010 en més de 60 països de tot el món, aquest any el lema és “Pensa abans d’ enviar” ("Think B4 U post!")

Les noves tecnologies ens han transformat, especialment als més joves, en editors d’informació, d’imatges i de vídeos. A més, podem gestionar la nostra identitat online de manera que podríem convertir-nos en “famosos”. A la vegada, les noves tecnologies donen noves oportunitats per a l’expressió personal i la creativitat, també poden donar situacions delicades o fins i tot traumàtiques. Un exemple en serien les fotografies; una vegada les compartim online, es queden a la xarxa , de manera que poden ser vistes per qualsevol persona, fins i tot anys després que hagin estat compartides. Penjar fotos d’una festa que s’ha fet actualment podria tenir conseqüències futures ja que qualsevol les podria usar anys després.
Per tant, els nens i adolescents necessiten preparació per tal de gestionar la seva identitat online de forma responsable, per tal de tenir el control de la seva pròpia identitat online i ,alhora, respectar la tria dels altres de compartir o no determinada informació i fotografies.

Els 27 centres nacionals de la xarxa Insafe i els seus socis en quasi 40 països reuniran a joves i adults en esdeveniments locals, regionals, nacionals i online per tot el món per reflexionar sobre la publicació d’ imatges online. S’ha creat un videoclip en totes les llengües oficials de la Unió Europea i d’altres per recolzar la iniciativa. Pots veure el clip i trobar més informació sobre les activitats que s’ organitzaran al teu país a través de la web de Insafe: https://saferinternetday.org.

La xarxa local de insafe és: www.protegeles.es


Llegeix els nostres Bocatics sobre “Internet per a pares

Sobre Insafe

Insafe és la xarxa europea de conscienciació sobre un Internet més segur co-fundada por la Comissió Europea. Comprèn centres de contacte nacionals en tota la Unió Europea, Islàndia i Noruega, amb organitzacions col·laboradores a Argentina, Austràlia i Estats Units.
Insafe té com a objectiu oferir capacitació als usuaris per tal que es beneficiïn dels aspectes positius d’ Internet i evitar també els riscos potencials.

Participa a la iniciativa: ¡contacta amb la teva xarxa local!

España
Web del evento: https://www.internetsegura2010.com
Línea de denuncia de web con contenidos inadecuados: https://www.protegeles.com/

Resta del món.
Si us plau, descarrega aquest formulari, omple’l i envia’l per email a l’adreça SID-helpdesk@eun.org. El Comitè del Dia d’Internet Segur o els col·laboradors al teu país et contestaran.01/02/2010
Margot Berg
Traducció feta per Noemí Borrás
el 03/02/2010
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss