totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

iWith.org al CosmoBolitan BarCamp, BarcelonaEl centre neuràlgic de seguidors d’ONGs i d’entusiastes de les noves tecnologies de Cucurulla, iWith.org Barcelona, va oferir els dies 23 i 24 del passat mes de juliol, el “CosmoBolitan Barcamp”; dos dies de conferències que van reunir en el mateix espai virtual dotzenes de parlants i participants des d'Argentina, Bolívia, Estats Units, Colòmbia, Xile, Equador, Espanya, Itàlia, França, Romania i Suïssa.

Va ser l’oportunitat perfecta pels usuaris d’Internet, exploradors o desenvolupadors per a reunir-s’hi i discutir les seves experiències on-line, compartir els seus coneixements tècnics i idees, i per a connectar amb visions comunes per, a la llarga, ajudar amb l’ús de les noves tecnologies a què el món sigui un lloc millor.

Des de problemes nacionals com a eleccions i desenvolupament local, a la tecnologia innovadora i interactiva de la xarxa i del vídeo, fins a abordar els aspectes relacionats amb mitjans de comunicació de massa i ús dels blogs, fenòmens sociològics com la migració, les iniciatives corporatives com CSR o l’èxit de negocis i empreses socials, tota una ampla gamma de temes que van tenir 15 minuts per a ser exposats de manera interactiva sota la coordinació d’en Pablo Sánchez Kohn, el fundador de Bolivianosglobales.com, i organitzador de CosmoBolitan BarCamp.

Encara que cadascuna de les intervencions mereix un munt de comentaris i elogis (que li convido a que els faci, després de veure-hi l’esdeveniment aquí: https://pio.la/platforms/piola/event/cosmobolitan-barcamp – només explicaré una mica més com va contribuir-hi l’amfitrió.

Va ser un orgull per a iWith.org comptar amb la presència del seu president i fundador, en Jordi Duran i Batidor, que, amb la seva enriquidora experiència, va donar el seu punt de vista sobre en què consisteix l’èxit o el fracàs d’un projecte. Què és l’èxit? Tenir una iniciativa senzilla oferint un servei dirigit a millorar el món amb l’ús de les noves tecnologies. 300 organitzacions de tot el món ja són ateses per aquest servei, i gràcies en això poden fer una bona feina. Un model no lucratiu que mai farà més ric al seu fundador, però que certament enriquirà les vides de la gent. Què és el fracàs? Un projecte innovador basat en intelligència artificial i tecnologies d’Internet dirigit a analitzar el comportament d’usuaris, anys abans de la web semàntica, va semblar una necessitat. Doncs aquest projecte va fracassar i va tancar anys després del seu llançament per falta de recursos i de confiança per part dels inversors. Anys més tard, va ressorgir com a una petita xarxa de networking que un jove estudiant americà va crear per al seu grup d’amics: Facebook.com. Èxit o fracàs, tot té a veure amb el punt de vista i la perspectiva! 

L’encarregat de recursos de l’organització, en Ramon Bartomeus, va oferir la possibilitat de crear 300 esdeveniments en un setmana. Sembla un repte impossible, oi? Era el somni d’un català que havia aconseguit amb l’ús de les eines ofertes per Ab.core – la plataforma integrada que desenvolupa iWith.org- organitzar la “Setmana de la Biodiversitat”, una manifestació de 300 iniciatives que va ser creada i comunicada on-line amb un èxit aclaparador.

Dins el context de la cada vegada més reeixida Acció en xarxa, la Liviana Mustafa, Cap d’iWith.org a Suïssa, i en Pablo Sánchez Kohn van discutir en parallel, les seves experiències en desenvolupament on-line de xarxes socials per a emigrants, romanesos (www.strada32.com) i bolivians (www.bolivianosglobales.com), respectivament. Les coses bones i dolentes d’aquestes comunitats, les coses què fer i les què no fer i sobre tot la particular relació entre identitats nacionals i tecnologia. Aquests varen ser només alguns dels aspectes tractats en les presentacions.

Si sents curiositat per saber més detalls de com va anar tot, pots mirar-ho aquí: https://pio.la/platforms/piola/event/cosmobolitan-barcamp i també pots estar-hi al corrent de properes notícies, ja que al setembre, segurament, a Buenos Aires es farà el proper BarCamp.

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss