totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Fundación Mona: evitem l'extinció i maltractament dels primats


Cuidar dels primats: aqueixa és la missió de la Fundación Mona. Ximpanzès utilitzats en diversos espectacles d'Espanya i el món pateixen abandonament i diferents malalties, com a conseqüència del maltractament humà. Vols saber més sobre aquesta i tal vegada apadrinar un mono, o visitar-los al seu hàbitat? En iWith.org t'expliquem com. Durant tot el mes de març, a la nostra seu barcelonina podràs conèixer més sobre aquesta organització i les maneres d'ajudar.

La Fundación Mona és una entitat sense ànim de lucre que s'ocupa de la protecció dels primats: ximpanzès utilitzats en circs, zoos, anuncis, espectacles televisius i d'altres atraccions. La major part han sigut explotats i traficats de manera il·legal.

Els primats, una espècie sumament intel·ligent, i amb freqüència comparada a l'èsser humà, no obstant, pateix per part de nosaltres un maltractament constant.
En la gran majoria dels casos, els simis utilitzats per diversos espectacles viuen en condicions deplorables d'higiene, aïllats, sense cap cur per mantenir el seu hàbitat, i sense contacte amb altres animals de l'espècie.

Actualment, tots els grans simis (orangutans, goril·les, ximpanzès i bonobos), les espècies vives més properes als èssers humans, es troben en situació de perill d'extinció o perill crític.


La Fundación Mona dispose d'un centre de recuperació de primats: està prop de Girona, envoltat de natura que serveix de llar als primats rescatats i de centre per comprendre i respectar els animals salvatges.

A més, durant tot el mes de març de 2011, dins del programa ECO (Educar per Conservar) la institució organitza diversos tallers sobre com podem preservar aquestes espècies i respectar el seu hàbitat.

T'agrada la idea? Vols fer alguna cosa pel projecte? Pots fer-ho! I hi ha diferents maneres.

Pots fer donacions a través del sistema PayPal, fer-te soci actiu o voluntari de l'organització, i també pots visitar aquests simpàtics animals i brindar-los el teu suport, perquè Fundación Mona permet algunes visites guiades en grups reduïts; d'aquesta manera, els primats que han patit maltractament reben l'estima dels èssers humans, sense patir més.


¡Apunta't! En iWith.org et contem tot allò que pots fer per donar suport a Fundación Mona.

Traducció feta per Cristina Alemany Campos
el 07/03/2011
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss