totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Premi Nobel de la Pau 2011 per a Dones Africanes: NOPPAW


Les dones africanes són la columna vertebral del seu continent i una alternativa creïble per a una societat nova i més humana. És per això que Itàlia dóna suport a la seva nominació per al Premi Nobel de la Pau 2011.Sabeu que a l'Àfrica hi ha milers de cooperatives de dones que s’ocupen del comerç, de l’agricultura i de les activitats educatives? De fet, les dones africanes són més actives que els homes pel que fa a la gestió de les activitats econòmiques i cada vegada juguen un paper més important en les noves activitats locals, tant social com econòmicament.

Les dones a l'Àfrica són responsables del 70% de la producció agrícola i produeixen el 80% dels béns de consum d'aquell continent. Per desgràcia, molt sovint a aquestes dones se'ls impedeix de ser les propietàries de les terres que conreen pel simple fet de ser dones.

També hi estan molt compromeses en les activitats d'assistència sanitària, des de la prestació d'aquesta assistència, fins a oferir informació per donar a conèixer el virus VIH i la malària als seus pobles. Per suposat que no podem oblidar la seva lluita contra una tradició tant brutal com és la mutilació genital (infibulació).

La campanya per aconseguir el Premi Nobel de la Pau per a Dones Africanes (NOPPAW: Nobel Peace Prize 2011 for African Women) està sent promoguda per CIPSI (una ONG italiana que coordina 48 associacions internacionals basades en la solidaritat) i ChiAma l'Africa (una campanya posada en marxa a Itàlia per aconseguir un pacte de solidaritat amb la gent africana), i té tot el suport del Ministeri d’Afers Exteriors italià.

El proppassat 23 de maig del 2011 es va presentar oficialment al Parlament Europeu, a Brussel.les. Entre els signants, hi han destacades personalitats de la política, del món de la ciència i de l'entreteniment, com la cantant nord-americana Amii Stewart, l'italià Premi Nobel Rita Levi Montalcini, l'escriptora sud-africana Sindiwe Magona i molts d'altres.

Si voleu participar, hi han diferents maneres d’ajudar a la causa:
  •      fent una donació
  •      ajudant a actualitzar la web multilingüe www.noppaw.org
  •      unint-se a la comissió promotora
  •      organitzant actes públics per donar a conèixer la campanya
I, per descomptat, signant la petició!!!

Si hi esteu interessats, podeu trobar informació a la seva pàgina de Facebook o veure fotos a l'àlbum Picasa.

31/05/2011
Claudio Molino
Traducció feta per Claudia Fernandez Bagan
el 08/06/2011
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss