totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Les eines 2.0 per a la captació de fons privats


El 24 de maig de 2012, el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions van organitzar amb la participació de iWith.org un cicle de sessions informatives sobre finançament privat, amb l'objectiu de donar a conèixer vies de finançament alternatives a les subvencions i reflexionar sobre la captació de fons privats.


La sessió va començar amb la sala plena amb mes de 60 persones, públic jove amb un bon grapat de veterans dels que ja utilitzen Twitter amb normalitat. La majoria vinculats a petites organitzacions juvenils, però també alguns professionals de entitats grans.

L'organització impecable, documentació pels assistents, materials complementaris, informació puntual i els dits al Twitter amb el hashtag #finançamentprivat. Un model de com organitzar coses senzilles i pràctiques ... només em pregunto si el gran interès demostrat es mereixia també un streaming de vídeo pels internautes.  

La majoria dels assistents ja havien estat a la sessió anterior  La captació de fons, una estratègia col·lectiva de treball en xarxa! a càrrec de Paloma Cívico, assessora finançament del CRAJ i Aina Vera, tècnica Torre Jussana-Centre de Serveis a les Associacions, que van aportar les bases teòriques i van deixar a l'auditori amb moltes ganes de repetir i d'aprofundir en casos pràctics. 

Duran la presentació de la sessió Les eines 2.0 per a la captació de fons privats vaig explicar alguns recursos, però sobre tot vam veure com entitats poc conegudes havien assolit èxits importants utilitzant les plataformes de crowdfunding i molta imaginació. 

Després vam passar a l'acció, fent un #gestELA per la Fundació Miquel Valls, li vam donar la volta a la jaqueta seguint la iniciativa de Somos Así i vam fer una donació Teaming per el projecte Roots and Shoots del Jane Goodall Institute

Tot plegat una expèriencia col·laborativa construïda en forma de crowdsourcing a partir dels interessos manifestats per els assistents abans de la sessió.En aquest mateix post podeu veure la presentació, un retall del Twitter del dia i el #gestELA.
 
#gestELA a la salut de la Fundació Miquel Valls

No us perdeu les properes sessions:

Sessió 3: Criteris ètics en la recerca de fons privats
Dimarts 29 de Maig a les 19h. a Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions
A càrrec de Ramon Torra, Responsable tècnic del Codi Ètic de les Associacions de Barcelona

Reflexió entorn als elements a tenir en compte quan establim aliances amb agents privats i criteris ètics a tenir en compte.

Sessió 4: Mira què fan!
Dijous 31 de Maig a les 19h. a Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions
A través de les experiències de diverses entitats coneixerem casos pràctics en la recerca de fons privats.

Les xerrades són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia.

 


Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss