totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Un nou projecte internacional a Barcelona


L’1 d’Octubre de 2012, la Open Society Foundations, una de les organitzacions humanitàries més importants del món, va anunciar la creació de la Open Society Initiative for Europe (OSIFE) a Barcelona.

Open Society Foundations és una xarxa d’organitzacions que concedeixen subvencions i que va ser fundada el 1993 per George Soros, un inversor i activista polític d’origen Hongarès. Tot i que en un principi només actuava en els països de l’antiga Unió Soviètica, avui la OSF és present a Àfrica, Amèrica Llatina, Els Estats Units, Europa i l’Orient Mitjà.

El seu principal objectiu és promoure la democràcia, els drets humans i econòmics i les reformes socials que es necessiten en els països on és activa.

Jordi VaquerA nivell local, la OSF implementa una sèrie d’iniciatives per promoure l’aplicació de la llei, l’educació, la salut publica i la independència de la premsa. Al mateix temps, la organització encoratja la cooperació entre diferents països i continents en temes com la lluita contra la corrupció o la violació dels drets humans.

Un altre objectiu important és el desenvolupament de les organitzacions de la societat civil (NGO, NPO, think tanks, sindicats. Etc) per promoure la democràcia en la societat. L’activitat principal de la OSF en la mobilització de la societat civil sempre s’ha desenvolupat a Europa, i aquest fet es pot veure reforçat amb la creació de la nova seu a Barcelona.

Des d’allà la OSIFE actuarà transnacionalment col·laborant intensament tant amb organismes d’altres ciutats de la Unió Europea com amb altres organitzacions de la societat civil. Per tant, en aquest context, Barcelona tindrà l’important rol de ser un model a seguir pel que fa a la reactivació dels principis democràtics i la integració Europea. 
Al mateix temps tractarà de recrear una societat oberta, un concepte que s’està perdent degut a la classe política, així com els canvis socials i culturals que la crisi econòmica està causant a la Unió Europea.

El director de la nova organització a partir de L’1 de Gener de 2013 és en Jordi Vaquer, l’actual director del CIDOB (Barcelona Center for International Affairs)

Des de Iwith.org desitgem un gran èxit a aquesta iniciativa

Més, sobre...: Open Society Foundations , OSF , ong , OSIFE
22/01/2013
Bea Laszlo
Traducció feta per Lluís Puig Valls
el 13/02/2013
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss