totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies


Entesa per Sabadell ha denunciat abocaments il·legals de runa d'obres públiques en tres finques qualificades "d'espais de valor ecològic-paisatgístic". El coordinador del partit, Isidre Soler, va indicar que els abocaments s'han produït "almenys des de fa un any" a les zones del Torrent de Sobarber, el Torrent de Castellfort i la Riera Seca.

Imatges cedides per l'Entesa per Sabadell on es veuen terres abocades al Torrent de Sobarber, a la finca de Ca n'Ustrell de Sabadell. ENTESA PER SABADELL
Entesa considera que hi ha evidències que la runa prové d'obres públiques, com per exemple que s'hagin trobat restes d'asfalt. En aquest sentit, denuncien la "inoperància, la desídia i el desinterès" de l'Ajuntament.

Isidre Soler i la regidora Virginia Domínguez han tingut coneixement "per diferents canals" que s'han produït "grans" abocaments de runa d'obres públiques en aquestes tres zones del rodal de la ciutat. Consideren que no es tracta d'abocaments particulars, sinó d'un moviment reiterat de camions que hi han llançat les terres. En aquest sentit, acusen l'Ajuntament de "desconeixement i de falta de control al rodal".

Una de les tres finques on s'haurien produït aquests abocaments és municipal. Es tracta del Torrent de Castellfort, just darrere del Cercle Sabadellenc. Segons Entesa, en aquests terrenys s'han abocat restes de formigó i d'asfalt d'obres públiques. Virginia Domínguez ha explicat que l'Ajuntament va informar que no hi havia cap llicència ni autorització per a abocaments de terres i que investiga els fets.

El Torrent de Sobarber, una de les altres zones afectades, s'ubica a la finca de Ca n'Ustrell. Es tracta d'una zona que apareix al sumari del cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística.

L'any 2010 el govern municipal del PSC va autoritzar l'aportació d'una gran quantitat de terres a la finca de Ca n'Ustrell provinents de la Ronda Oest amb una llicència de dos anys. Entesa, no obstant, denuncia que els abocaments van continuar després de finalitzar l'autorització.

Font: El Periodico


Font:
02/04/2013
ACESER
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss