totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

iWith.org planta un arbre al Senegal dins de la campanya "Dóna-li una treva al bosc"


Un arbre de Lare (fruit molt apreciat al Senegal per la població local i un dels principals aliments que consumeixen els ximpanzés de la zona) ha estat batejat amb el nom de iWith.org en reconeixement a la tasca d'acompanyament que l'entitat realitza en aquest país dins la campanya Dóna-li una treva al bosc.Aquesta campanya forma part del projecte Movilízate por la selva, impulsat per l'Instituto Jane Goodall España, una associació sense ànim de lucre que treballa activament en tot el món per combatre els problemes que afecten les comunitats i ecosistemes africans, a través de la conscienciació i educació de la societat civil, el desenvolupament sostenible i els programes de conservació. iWith.org col · labora des de fa anys amb aquest projecte a través del seu suport en l'àrea tecnològica.

La campanya té com a principal objectiu fomentar la reutilització i el reciclatge de terminals mòbils i recaptar fons per donar suport a programes d'educació i conservació en diversos països del continent africà, com la República Democràtica del Congo, on es troba el Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga , o el Senegal.


Vivers per regenerar el bosc


Una de les accions destacades és la iniciativa Dale una tregua al bosque, que promou la creació de vivers d'Lare (saba senegalensis). En els últims temps l'explotació massiva i els focs incontrolats han reduït considerablement la quantitat de Lare en els boscos senegalenses. Per això els habitants de la comunitat rural de Dindefelo han decidit dur a terme una treva ecològica sobre la recollida de llavors d'aquesta fruita i optar per una solució més sostenible, a través de la construcció de vivers. Al costat dels vivers, les famílies locals també han plantat arbres de Lare en les seves pròpies terres i un d'aquests ha estat batejat amb el nom de iWith.org.


Moltes gràcies a tots els habitants de la comunitat!

Des d'aquí esperem que el nostre arbre creixi tan fort com aquest fantàstic projecte ...


 

16/10/2013
Rebeca Febrer
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss