totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Nou projecte CreActiva


El projecte CreActiva es va iniciar el passat mes de maig amb l'objectiu de constituir una xarxa nacional que promocioni i unifiqui esforços de diverses entitats socials, empreses, administracions i institucions educatives en pro de l'emprenedoria social i la innovació social. iWith.org serà una de les organitzacions que ajudarà al desenvolupament d'aquest projecte, construint un món més just i solidari. 

Aquest projecte compta amb el suport financer del Programa de Ciutadania Activa del Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu 2009-2014, canalitzat a Espanya per la Plataforma d'ONG d'Acció Social. Serà liderat per Jovesolides i iWith.org (Barcelona) donarà suport de forma molt activa juntament amb altres socis estratègics com Sinnergiak (Bilbao), Fundació Esplai (Madrid) i l'IVAJ (València). Una aliança que té el seu origen en el I Fòrum Internacional per a la Innovació Social, on la major part de les organitzacions impulsores d'aquest projecte van participar de forma molt activa. 

El Fòrum va tenir lloc en un context de desànim generalitzat al tercer sector d'acció social, en un moment en què prop del 30% de les entitats s'havien extingit o havien cessat la seva activitat durant els anys 2010 i 2012, com apunta l'informe "La reacció del Tercer Sector Social a l'entorn de crisi". Amb aquest panorama, el Fòrum va suposar una alenada d'aire fresc per a les prop de 200 persones i més de 60 organitzacions nacionals i internacionals que es van donar cita a València.

Un espai, en definitiva, en què es va constatar que per fer canvis, calia generar idees diferents i crear altres formes de fer i d'organitzar-se. Un espai d'aprenentatge i d'intercanvi d'estratègies innovadores on es van començar a gestar idees i projectes com CreActiva o Smileurbo. Smileurbo, el joc del poble, està desenvolupat per l'organització Smilemundo i està dirigit a fomentar la cooperació i la comprensió de la ciutadania en el bé comú i solucionar conflictes de manera interactiva.

Després del Fòrum, Jovesolides va assumir el compromís de continuar impulsant l'emprenedoria i la innovació social a la pròpia organització i també al tercer sector. En tot moment, l'organització ha tingut clar que aquest camí de transformació no es podia iniciar en solitari, per aquest motiu, Jovesolides, que enguany celebra el seu 15 aniversari ha volgut comptar des del primer moment amb l'enorme potencial que les ONL han acumulat durant tants anys, amb l'administració, amb l'àmbit acadèmic i amb aquesta part del món empresarial cada vegada més conscient que el seu model d'empresa ha de ser més social i solidari.

La xarxa CreActiva aglutinarà a totes aquelles entitats, empreses, administracions o institucions acadèmiques que vulguin créixer innovant, millorant i compartint el seu treball en l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació social. CreActiva impulsarà iniciatives d'emprenedoria social juvenil a través de la formació i l'intercanvi de bones pràctiques i, comptant amb el suport de les administracions, introduirà en l'agenda política l'emprenedoria i la innovació social com una estratègia de millora de l'ocupabilitat i la cohesió social. En definitiva, aquesta xarxa vol sumar les potencialitats de múltiples actors per seguir construint un món més just i solidari. 

El Programa de Ciutadania Activa busca l'enfortiment de la societat civil, la justícia social i la democràcia. Per estar al dia sobre el desenvolupament d'aquest programa pots seguir l'etiqueta #CiudadaniaActiva o el seu perfil a twitter @Ciudadania_Act. 

Aquest programa és fruit de la col·laboració entre el Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu (EEA Grants), el Govern d'Espanya (des del punt focal del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques) i la Plataforma d'ONG d'Acció Social.

 

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss