totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

SmileUrbo, un joc innovador en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament


Ahir, 10 de juliol, va tenir lloc a Barcelona la reunió d’avaluació final del projecte SmileUrbo, El joc del poble, iniciativa guanyadora el 2013 de la convocatòria pública de la Diputació de Barcelona en la categoria Educació i sensibilització per al desenvolupament.

Al llarg del darrer any, l’organització impulsora del projecte, Smilemundo, ha treballat en el disseny, continguts i desenvolupament del joc, que va ser presentat a cinc ajuntaments de la província de Barcelona els passats mesos de maig i juny. Aquests consistoris - Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Rubí, Igualada i Castellví de Rosanes- han organitzat, amb participants locals, les primeres partides del joc.

La reunió d’avaluació del projecte va tenir lloc a les instal·lacions del Pati Manning i va comptar amb l’assistència del Cap de l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, Albert Torres; dels representants dels cinc ajuntaments; de la fundadora de SmileUrbo, Aleksandra Zemke, i dels partners del projecte: la Fundació iWith.org i la Universitat de Girona.

Durant la trobada, els ajuntaments van oferir el seu feedback sobre l’experiència de joc, aportant suggeriments i plantejant millores. En general, la resposta ha estat molt positiva, ja que els consistoris coincideixen en el caràcter innovador i les múltiples possibilitats que el joc planteja.

També es va realitzar la presentació de la pàgina web de SmileUrbo (www.smileurbo.cat) i es va explicar el sistema d’organització del joc. L’objectiu final és que aquest pugui ser emprat de manera autònoma via web per part de tots els ajuntaments de la demarcació. A més, la idea és que des dels consistoris se’n faci difusió a ONGs, escoles i altres entitats. Per això, de cara al mes de setembre, es treballarà en un pla de difusió i comunicació del projecte a nivell local.

SmileUrbo és un joc de rol interactiu orientat a promoure entre la ciutadania els valors de la cooperació i l’educació per al desenvolupament. El joc planteja un escenari simulat que recrea els problemes reals de les comunitats dels països en vies de desenvolupament. Mitjançant l’adopció de rols actius basats en la col·laboració i el diàleg, els jugadors aniran descobrint al llarg de la partida quin és l’impacte de les seves decisions en l’entorn humà, social i ambiental, alhora que aprenen a traslladar aquestes problemàtiques a les pròpies comunitats.


Més, sobre...: Smileurbo , smilemundo , joc , epd
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss