totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

23 propostes per abordar l'emprenedoria i innovació social


Si mirem els programes dels partits polítics, ens adonarem de que pràcticament en cap d'ells existeixen esments a l'emprenedoria social i la innovació social. La Unió Europea i diverses institucions internacionals han subratllat una i altra vegada la importància de fomentar aquestes eines però a Espanya amb prou feines s'aborda i el seu impuls es limita bàsicament a l'àmbit regional, com és el cas paradigmàtic del País Basc. En un context on els problemes socials es multipliquen i la tasa d'atur juvenil es manté com el més alt d'Europa, l'impuls polític a la innovació social i l'emprenedoria social es converteix en una tasca impostergable.

Partint d'aquesta situació, Red CreActiva va organitzar durant 2014 quatre Taules d'Incidència Política i Social a Barcelona, Donostia, Madrid i València i ara presentem les conclusions.

Les Taules d'Incidència Política i Social van estar conformades per representants de diferents sectors socials amb la finalitat d'aportar idees que ajudin a revertir aquest panorama. Els diversos enfocaments van donar lloc a una multitud d'iniciatives pel que fa al funcionament de les administracions, sobre els continguts educatius o la funció de les organitzacions del Tercer Sector. Aquest treball conjunt entre partits polítics, entitats socials, administració pública i professionals del sector educatiu finalment va quedar materialitzat en 23 propostes concretes el propòsit de les quals és «aconseguir la incorporació de la innovació social i l'emprenedoria social a l'agenda política i que siguin enteses com a eines importants per al desenvolupament del país en general i el foment de l'ocupació juvenil en particular, entenent a les entitats del Tercer Sector, al mateix temps, com a aliades fonamentals.

iWith.org, com a soci promotor de Red CreActiva, va organitzar la Taula d'Incidència Política i Social a Barcelona i des de aquí volem agrair l'aportació de tots els participants ja que sense ells aquesta iniciativa no hauria tingut èxit.

Pots veure el document complet aquí

Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss