totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Bocatics-ca
Comença el nou curs i des d’iWith.org volem compartir l’experiència que tenim en l’ús de la metodologia SCRUM, que amb el programari Trello ens permet organitzar-nos i fer més àgil i eficient el nostre treball en equip.
 
SCRUM és un model de gestió que dona autonomia als membres de l’equip, facilita la comunicació i la compartició de l'estat del projecte entre totes les parts. La planificació és relativament poc detallada, només estableix objectius i volum de recursos dedicat. A partir d’aquí el calendari de lliuraments és periòdic i transparent.

A iWith.org apliquem aquesta metodologia SCRUM tot utilitzant el software Trello d’administració de projectes amb interfície web, disponible per a iOS i Android. Una eina fàcil d’utilitzar que pot adaptar-se a les necessitats de qualsevol organització on es treballi en equip. Els 109 Scrums que portem fets a iWith.org ens demostren que els sistema marxa.

Trello funciona com un tauler virtual amb el qual tots els membres de l’equip tenim una visió global de la feina que s’està desenvolupant i d'altra banda podem centrar-nos en aquelles tasques en què estem implicats i evitem una sobrecàrrega d’informació que només estressa i no ajuda a avançar.

L’ús d’aquest programari informàtic -o algun altre, ja que a internet poden trobar-se’n diversos- es complementa amb un sistema de reunions que ens permeten expressar-nos i assumir les nostres responsabilitats. En cada jornada es fa un Scrum diari (Daily Stand-up) que no ha de durar més d’un quart d’hora i en el qual cadascú explica el que ha fet, el que està fent i si té algun impediment de cara a realitzar les tasques que té pendents.

Cada 15 dies o amb la periodicitat que s’estableixi (anomenada Sprint) es fa una reunió de tot l’equip formada per quatre apartats: primer cada membre de l’equip expressa com se sent -fins allà on vulgui, a nivell personal o laboral-; la següent ronda d'intervencions és per explicar la feina que s'ha fet en els darrers 15 dies (Sprint Review); després, la que es té per endavant en els propers 15 dies (Sprint Planning) i per acabar, allò que cadascú considera que pot fer per millorar (Sprint Retrospective), ja sigui a nivell individual com d’equip.

Amb aquestes reunions, les persones que formem part de l’equip ens sentim com el que som: persones que participem en un projecte per fer que el món sigui una mica millor. Cert que la confiança i la transparència són dos elements clau d’aquesta metodologia, amb els quals s’aconsegueix un esforç col·laboratiu veritable. En aquest vídeo s’explica breument i de forma clara la metodologia Scrum.

Gràfic del funcionament de la metodologia Scrum
Foto: Dr ian mitchell, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0


El programari Trello té diverses aplicabilitats que poden servir a les organitzacions. iWith.org, per exemple, hem anat implementant millores en la plataforma Abcore Cadí, com ara la redirecció dels correus que ens envien a suport@iwith.org al panell, com a una targeta de nova tasca. L’objectiu és sempre simplificar processos i millorar els resultats.

En la represa després del bon període de vacances us desitgem molt bona feina i sobretot, molt poc estrès!
 
 

 

image/jpg


Font: Bocatics-ca
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss