totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Bocatics-ca
Fem un recull de 8 eines per ordinadors i dispositius mòbils que poden ser de gran utilitat a les entitats per dur a terme totes aquelles tasques que tenen a veure amb la informació i la comunicació.

 
CommonsCloud

De ben segur coneixeràs serveis d’allotjament al núvol com Google Drive, OneDrive o Dropbox. Doncs bé, CommonsCloud és una plataforma que s’està construint com un projecte col·lectiu basat en la cooperació i l’autogestió que ens permet fer les mateixes coses (allotjar arxius, utilitzar aplicacions online, etc.), com alternativa a les anomenades al començament del paràgraf. Aquesta platforma es basa en la filosofia del procomú.

Google Calendar

A aquestes alçades, qui no coneix l’agenda i calendari electrònic del totpoderós Google? El fet que els esdeveniments s'emmagatzemin de manera ‘online’ permet que el calendari pugui ser vist des de diferents llocs i dispositius. També es poden utilitzar múltiples calendaris, que podem agregar i compartir amb diversos nivells de permisos per als usuaris i usuàries, permetent el treball col·laboratiu.

Pixler

Es tracta d’una completa ‘suite’ d’edició d’imatges ‘online’ que ens permet realitzar modificacions de manera molt fàcil i ràpida. Amb Pixler no ens caldrà descarregar ni instal·lar cap aplicació, i no requereix coneixements avançats per fer retoc fotogràfic. Pixler és una alternativa a Gimp per treballar en línia, només necessitarem un ordinador, una tauleta o un ‘smartphone’ i una connexió a Internet.

Canva

Canva és una eina de disseny web gratuïta que ens permet crear fàcilment documents, cartells, infografies, targetes de visita, gràfics i moltes coses més. No és una eina de disseny gràfic, sinó un servei que ens facilita fer composició d’imatges. Canva ens ofereix dissenys predefinits en plantilles professionals i elegants. També ens permet pujar imatges, afegir text, canviar la disposició dels elements a la plantilla, etc.

Social SIC

És una solució dinàmica que integra tots els procesos de gestió de projectes, tant interns com externs, orientada a entitats d’iniciativa social. Incorpora eines que estan pensades específicament per millorar la gestió d’associacions, fundacions, federacions, cooperatives i altres entitats del tercer sector. Millora el seguiment de les persones participants i usuàries, la coordinació amb entitats col·laboradores i el seguiment dels treballadors i les treballadores.

Hangouts

Aquest servei de Google ens ofereix la possibilitat de fer videoconferències de fins a 15 persones en la versió web i fins a 10 en la versió mòbil. També podem compartir la pantalla del nostre dispositiu, compartir documents i imatges, enviar 'emojis' i gravar la videoconferència. Només heu de disposar d'un compte a Google i connectar-vos amb altres persones a través d'aquesta plataforma.


Evernote

Aquesta eina és un fantàstic bloc de notes, però va molt més enllà. Evernote ens permet crear, organitzar i compartir notes escrites, notes de veu, fotografies, vídeos, i localitzacions GPS, entre d'altres opcions. El seu gran potencial rau en el fet que permet tenir sincronitzades totes les nostres notes en diferents dispositius (ordinador, 'smartphone', tablet...) i en facilitar el treball en equip compartint la informació de les notes.


Trello

Trello és un programari d'administració de projectes amb interfície web.  Fa servir el sistema kanban per al registre d'activitats amb targetes virtuals de manera que organitza tasques, permet afegir-hi llistes, adjuntar arxius, etiquetar esdeveniments, afegir-hi comentaris i compartir taulers. 

image/jpg


Font: Bocatics-ca
25/09/2018
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss