totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Bocatics-ca
Hi ha una sèrie d'avantatges que ofereix la web 3.0. A continuació us detallem les principals característiques que la diferencien de la web 2.0. 
Cap punt central de control:
Els mitjos intermediaris s'eliminen de l'equació, els blockchains com Ethereum proporcionen una plataforma sense confiança on les regles són irrompibles i les dades estan totalment xifrades. L'alfabet i Apple ja no tindran control de les dades de l'usuari. Cap govern o entitat tindrà la capacitat de matar llocs i serveis i ningú no podrà controlar les identitats dels altres.
 


Propietat de dades:

Els usuaris finals recuperaran el control total de les dades i tindran la seguretat de xifrat. La informació es pot compartir de manera individualitzada i amb permís. Actualment, grans empreses com Amazon i Facebook tenen fàbriques de servidors que emmagatzemen informació sobre preferències dietètiques, ingressos, interessos, detalls de la targeta de crèdit i molt més. No es tracta només de millorar els seus serveis: els venedors i els anunciants paguen milers de milions cada any per aconseguir les teves dades.
 
Reducció dràstica de hacks i infraccions de dades:
En aquest cas, les dades es descentralitzarien i es distribuirien per tota la xarxa i els pirates informàtics haurien de desactivar tota la xarxa. En aquest sentit, les eines patrocinades per l'estat, com ara Vault7, utilitzades per les grans agències i multinacionals, quedarien obsoletes.
 
Aquestes intrusions de dades no es limiten només a possibles amenaces de seguretat com el terrorisme. Per exemple, el 2017, Coinbase va portar a l'IRS a un tribunal per haver “robat” les dades de més de 15.000 clients.
 
Interoperabilitat:
Les aplicacions seran fàcils de personalitzar. Actualment, les aplicacions són específiques de l'OS, i sovint es limiten a un únic sistema operatiu. Per exemple, moltes carteres de criptocrèdit d'Android no estan disponibles a iOs, causant frustració als consumidors que fan servir diversos dispositius. Això, afegeix despeses als desenvolupadors amb tasques d'emissió de múltiples iteracions i actualitzacions del seu programari.
 
Blocs de bloc sense permís:
Qualsevol persona pot crear una adreça i interactuar amb la xarxa. Els usuaris no estaran bloquejats per geografia, ingressos, gènere, orientació o molts altres factors sociològics i demogràfics. La riquesa i altres actius digitals es poden transferir de forma transfronterera, de manera ràpida i eficient, a qualsevol part del món.
 
Servei ininterromput:
La suspensió del compte i la denegació de servei distribuïda es redueixen dràsticament. Com que no hi ha cap punt d'error, la interrupció del servei serà mínima. Les dades s'emmagatzemaran en nodes distribuïts per assegurar la redundància i les còpies de seguretat múltiples evitaran el fracàs del servidor o la confiscació.
 
 

image/jpg


Font: Bocatics-ca
31/10/2018
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss