totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Entrevista a Cristiana Lucaci (Vicepresidenta de GEYC)


Maria Cristiana Lucaci, vicepresidenta del 'Group of the European Youth for Change Association' ha estat involucrada en el sector de la joventut durant gairebé 4 anys. Cristiana és la responsable de la iniciativa TURN ONLINE a Romania i creu veritablement en l'impacte positiu que la transformació digital pot oferir a les persones i organitzacions.

Des del 2018, Cristiana s'ha convertit en una de les ambaixadores de la 'Code Week' a Romania, un moviment que pretén apropar la tecnologia digital a les noves generacions. Un dels objectius de la GEYC és donar suport a les persones en el seu creixement i desenvolupament tecnològic. 
Aquest és el seu perfil de LinkedIn!


 
  • En primer lloc, què és GEYC i quina és la missió de l'organització?
Per començar GEYC o el Grup de la Joventut Europea per al Canvi és una ONG romanesa fundada l'any 2010 a Bucarest, Romania. Estem actius a nivell local, nacional i internacional i, a través de les nostres activitats, fomentem l'esperit empresarial, la digitalització i estimulem la responsabilitat social sempre dins una vessant de drets humans.
 
  • En quin sentit empodereu els joves?
Som joves que treballen amb joves a través de l'educació entre iguals i la comunicació de masses amb el suport dels líders juvenils. Cada projecte o iniciativa que creem ens unim i intentem adaptar-lo en funció de les necessitats de la comunitat.
 
  • Entre altres projectes, la vostra entitat organitza la Cimera Europea de la Joventut Digital - EDYS. Pots explicar de què tracta aquest esdeveniment?
La Cimera europea de la joventut digital: #EDYS18 és un esdeveniment multistakeholder que pretén reunir a 100 representants d'organitzacions, empreses, mitjans de comunicació, acadèmics i joves per discutir l'impacte dels projectes europeus amb un enfocament en les noves tecnologies digitals i els joves.

Iniciat per GEYC el 2014, EDYS és ara un esdeveniment bianual que pretén crear un alt nivell de debats sobre els temes més importants per als joves en un món digital en constant canvi. Enguany l'esdeveniment tindrà lloc a Brasov, Romania, el 14 de desembre. També donem la benvinguda als participants internacionals, així que per obtenir més informació sobre el tema o per inscriure-shi pot fer-se des d'aquest enllaç: https://www.edys.eu/apply-now.
 
  • Quines altres iniciatives o projectes s'organitzen a GEYC?
Un dels projectes més rellevants en els quals hi estem involucrats i a través del qual defensem l'activisme en línia i la transformació digital de les ONG juvenils, és TURN ONline, una Associació Estratègica KA2, finançada pel programa Erasmus + de la UE i desenvolupada en col·laboració amb altres 6 ONG d'Espanya , Polònia, Bulgària, Hongria i Grècia.

En aquest context, estem focalitzats en el 'Young Digital Leaders', un projecte educatiu a escala europea amb l'objectiu d'empoderar els joves a través de la ciutadania digital, el pensament crític i les habilitats d'alfabetització mediàtica.

L'objectiu principal d'aquest programa és encoratjar els joves a convertir-se en els líders digitals de demà. El projecte, desenvolupat conjuntament amb Google i l'Institut per al Diàleg Estratègic, va ser creat per dotar els joves de les habilitats que necessiten per ser ciutadans en línia, segurs, efectius i eficaços en el segle XXI, i explorar noves formes d'ensenyar la digitalització en entorns educatius formals a Europa.
 
Últimament ens hem centrat molt en el sector digital i, en aquest ordre d'idees, també m'he involucrat en la iniciativa "European Code Week" com a ambaixadora de Romania. A través d'aquest programa, el meu objectiu és donar suport a les organitzacions en el seu procés de construcció d'habilitats digitals. En aquest enllaç trobareu més informació: https://codeweek.eu/
 
  • Com és el nivell de tecnologia digital entre els joves europeus?
​Personalment crec que els joves europeus en aquests moments necessiten una profunda comprensió de la protecció de la informació en el món digital. El fet d'involucrar-nos en el sector educatiu i augmentar la consciència cap a aquest tema, els joves podran utilitzar xarxes i eines en línia d'una manera més segura, més eficient i més innovadora.

Has col·laborat amb el projecte català Turn Online. Com valores aquesta experiència?

La iniciativa TURN Online ha tingut un gran impacte fora de línia i en línia a la comunitat romanesa. També ha tingut una gran difusió internacional, ja que va ser un dels principals projectes presentats durant el Fòrum de governança d'Internet, organitzat per la UNESCO a París, l'octubre de 2018.

Realment agraeixo el suport que constantment tenim amb l'equip coordinador, ja que sense ell, no hauria estat possible res d'això. Ara continuem organitzant un taller TURN ONline durant la conferència EDYS de desembre. A més, estem preparant el llançament de la plataforma MOOC. Finalment, però no menys important, ens preparem per a la Final del Turn ONLINE Conference que tindrà lloc a Barcelona el febrer de 2019. Per tant, el meu consell és que segueixes de ben aprop les nostres activitats perquè passaran coses grans!
 
 
Per concloure l'entrevista: no tens excusa per no seguir el nostre TURN ONLINE! 


 

 

 
 

Més, sobre...: turnonline
20/11/2018
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss