totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Francesco Ruberto és el president de l'Associació PROJUVEN 


Aquesta entitat és una de les partners del projecte d'iWith.Org, TurnOnline. 

 
  • En primer lloc, què és Projuven i quina és la missió de l'organització?
 
L'objectiu principal de PROJUVEN és crear oportunitats per a joves que vulguin ser actius, tractar d'aprendre alguna cosa nova i adquirir noves experiències i coneixements per al seu desenvolupament personal i professional.
 
Fomentem la difusió d'informació sobre les iniciatives i oportunitats promogudes per la Unió Europea en diferents àmbits, tant a Internet com a xarxes socials, i organitzant esdeveniments públics específics. Alguns dels nostres objectius són promoure la mobilitat juvenil, l'intercanvi intercultural, el voluntariat i la cooperació social entre els joves, per estimular l'intercanvi d'idees i experiències, comprensió mútua i igualtat de drets i oportunitats entre els joves d'Europa, així com per promoure la ciutadania activa i la solidaritat .
 
  • En quin sentit gestioneu eines per a la formació digital dels voluntaris?
 
Estar actiu en l'educació digital i confiar en voluntaris en la nostra organització és fonamental. Com a conseqüència, una de les nostres prioritats és potenciar els treballadors i voluntaris juvenils per explotar plenament totes les potencialitats de l'educació digital i les habilitats digitals, a més de poder transferir aquestes habilitats a joves poc qualificats de la nostra comunitat.
 
  • Teniu diversos projectes interessants sobre aquest tema. Podries explicar-ne alguns d'ells?
 
Fa uns mesos vam acabar el nostre projecte KA2 "eSkills for Volunteers", una associació estratègica en el camp de la joventut, amb el suport del programa Erasmus Plus de la Comissió Europea i l'Agència Nacional de l'INJUVE. El projecte va ser coordinat per PROJUVEN amb la col·laboració de les següents ONG associades: Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Itàlia), Associació d'Amics Interculturals de la Mobilitat (Portugal) i Associatia GEYC (Romania).
 
 
Un altre projecte en què treballem activament en el "camp digital" és l'Associació Estratègica KA2 "Volunteers 4 ALL", coordinada per l'ONG búlgara Alternativi International, on les ONG associades són PROJUVEN, Futuro Digitale (Itàlia) i OEJAB (Àustria). les eines digitals que les ONG utilitzen en el seu treball de refugiats; i les eines digitals que utilitzen els refugiats durant el seu viatge.
 
  • Quines altres iniciatives o projectes s'organitzen a Projuven?
 
PROJUVEN treballa en diferents àmbits, amb molts projectes. El nostre tema favorit és el digital, però també treballem en assumptes com l'emprenedoria, l'atur juvenil, la gestió de projectes (centrat principalment en projectes Erasmus Plus), la radicalització dels joves, la sensibilització ciutadana sobre els refugiats i els sol · licitants d'asil.
 
  • Com és el nivell de tecnologia digital entre els voluntaris?
 
Tots els joves que treballen a PROJUVEN tenen un bon coneixement de les eines digitals, mentre que el nivell de voluntariat que arriba a la nostra organització és molt diferent. De fet, podem afirmar que tenim voluntaris molt qualificats i al mateix temps tenim voluntaris sense coneixements de les eines digitals. Per a aquests darrers, organitzem periòdicament diversos tallers sobre l'ús de diferents eines digitals on expliquem als voluntaris la importància d'aquestes eines per a la seva vida social i professional.
 
 
  • Has col·laborat com a partner amb una iniciativa organitzada per iWith.org, Turn Online. Com valores aquesta experiència? 
 
Per a nosaltres ser soci en el projecte TURN ONline és una gran oportunitat d'intercanviar bones pràctiques i aprendre coses noves, col·laborant amb ONG professionals de tot Europa.
 
Durant el projecte, el consorci del projecte va realitzar diferents investigacions sobre les necessitats de les ONG juvenils a Europa, va elaborar una plataforma en línia per promocionar eines digitals entre joves i professionals, tallers organitzats en cada comunitat associada, va tenir dos esdeveniments formatius on els joves aprenen sobre la importància de l'accés en línia activisme i eines digitals per a l'educació no formal, així com preparant les directrius digitals "Eines digitals per a l'educació no formal".
 
A més, m'agradaria esmentar la propera conferència que se celebrarà al febrer a Barcelona on els socis presentaran els resultats finals del projecte TURN Online.
 
 

Més, sobre...: turnonline
20/12/2018
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss