totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Ab·core-ca
El formulari és una de les eines clau per a la conversió dels internautes en socis, donants i voluntaris. Amb les funcionalitats que ofereixen els formularis d’Acore Cadí les entitats tenen multitud d’opcions per gestionar-los de forma molt fàcil, millorant la comunicació amb els usuaris del web.
 
Els formularis son també de gran utilitat per a recollir inscripcions, dades, idees i tenen algunes prestacions interessants, veiem-les: 


 

formularis abcore cadí

 • Tipus de camps

Podem disposar camps que ompliran les bases de dades en diferents formats. Uns serveixen per informar a l’internauta amb Títols, Textos, etc.
Altres conviden a “introduir” dades forçant el format, per exemple: email, data, textos, etc.
I altres permeten “seleccionar” accions, per exemple d’una llista de països o d’un desplegable d’opcions.
Aquests camps es poden mostrar directament sobre l’eina de formularis, o amb llibertat de disseny sobre qualsevol pàgina del web.

 • Respostes automàtiques i recollida de dades
Abcore Cadí mostra una pantalla personalitzada després que l’internauta ha fet clic a “enviar el formulari”. També se li pot enviar un correu electrònic automatitzat. A més pot enviar les dades recollides a una adreça de correu, a un CRM extern o a la base de dades del propi formulari. 
 
 • Control de flux de treball i explotació de dades
L’administrador del formulari pot seguir un flux de treball personalitzat sobre la pròpia plataforma Abcore Cadí. Dins l’administrador pot registrar els diferents estats de cada formulari omplert, per exemple Rebut-> Contestat->Acceptat.
El sistema també permet exportar les dades en format Excel o .csv
 • Publicació dels resultats
En algunes ocasions convé publicar algunes de les dades recollides, per exemple, si rebem signatures de suport a una campanya. Per això el servei Data pot mostrar les dades dels camps seleccionats a la pàgina web, que es pot mostrar en públic, o en privat per als usuaris registrats..


Una bona pràctica que fem servir a iWith.org

Quan convoquem un premi i les organitzacions presenten la seva proposta es desenvolupa el següent flux de treball:
 • L’internauta veu en pantalla el missatge de gràcies per participar amb dades rellevants
 • L’internauta rep un correu electrònic a través del qual se li comunica l’estat de la sol·licitud i de les properes passes a seguir
 • Si l’internauta ve de veure un anunci de Google adwords es registra la conversió relacionant l’anunci publicat amb el resultat exitós del formulari omplert.
 • El responsable de gestionar els premis rep un correu-alerta amb les dades recollides
 • El taulell de Trello obre una targeta amb les dades de la sol·licitud a la columna d’entrada, i la posa a disposició del comitè de beques que completarà i mourà la targeta fent la avaluació i selecció a través del taulell.
Per altra banda, l’Excel exportat és utilitzat per pujar al servei de massmailing la llista de participants i envia amb un sol clic els correus que els informen de la resolució del comitè.
En altres organitzacions, per exemple mariacanals.org, l’excel de participants en el concurs de piano, serveix per completar la fitxa de participant sobre un word amb la funció “Combinar correspondencia” de forma que el jurat disposa d’un autèntic llibre de participants amb totes les dades a mà.

Alguns consells generals a l’hora de dissenyar formularis

 • Simplifiquem el formulari eliminant totes les distraccions i links que puguin distreure al internauta de la finalització i enviament del formulari.
 • Simplifiquem el nombre de camps “obligatoris” És millor que demanem a un donant el número de compte per telèfon, que no pas que el donant deixi de fer la donació per que no tenia la dada a mà en el moment d’omplir el formulari i després es distregui en altres coses. 
 • Utilitzem els tipus de camps adients (camps de número, de data, de correu electrònic, etc) per obtenir una validació de dades robusta i, així, evitem que les dades introduïdes siguin errònies i, en el cas que hi hagi errors, es mostren en el mateix formulari identificant de manera clara quins són els camps erronis proporcionant ajuda per solucionar l’error.
 • Complim les lleis de protecció de dades, demanant permís per gestionar les dades informant dels drets que té l’internauta
 • Protegim els formularis sota certificat de seguretat https. Aquesta prestació està habilitada per defecte en tota la plataforma Abcore Cadí. 
L’eina dels formularis es troba disponible a Abcore Cadí per a tots els projectes, sense necessitat d’interrompre'n el servei i sense cap cost addicional.
Des de iWith.org, convidem les organitzacions a contactar amb el servei de suport si desitgen millorar l’aparença visual o la funcionalitat dels seus formularis.
 

 

image/jpg


Font: Ab·core-ca
23/01/2019
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss