totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Bocatics-ca
'Agile' és una metodologia per desenvolupar projectes d'una manera més ràpida i flexible. És una filosofia que suposa una forma diferent de treballar i d'organitzar-se.
Cada projecte es 'trosseja' en petites parts que han de completar-se i lliurar-se en poques setmanes. L'objectiu és desenvolupar productes i serveis de qualitat que responguin a les necessitats d'uns clients que canvien les seves prioritats a una velocitat cada vegada més gran. 
Aquestes metodologies van néixer a la indústria del desenvolupament de programari, quan les companyies d'aquest sector van comprendre que la forma tradicional de treball retardava molt el lliurament del producte final. Aquests processos estaven basats normalment en un contracte tancat i amb escassa comunicació entre treballadors que conduïen a entregar projectes de mala qualitat.
 
L'any 2001, es van reunir els CEO de les principals empreses de programari a Utah. Allà van posar en comú les millors pràctiques de cada companyia i van crear el 'Manifest Agile'.
 
Es tracta d'un model de millora contínua, a través del qual, es planifica, es crea, es comprova el resultat i es millora. El procés és constant i ràpid, amb terminis de lliuraments reduïts que busquen evitar la dispersió i centrar tota l'atenció en una tasca encomanada.

Els principals avantatges d''Agile' són:

 
1. Millora la qualitat: Minimitza els errors  i millora l'experiència i les funcionalitat per al client.
2. Major compromís: Millora la satisfacció de l'empleat i genera consciència d'equip.
3. Rapidesa: Escurça els cicles de producció i minimitza els temps de reacció i presa de decisions.
4. Augment de la productivitat: A l'assignar millor els recursos, i de forma més dinàmica, es millora la producció segons les prioritats que tingui l'empresa.
 

El seu funcionament en l'entorn laboral


Posant un exemple, en el marc de treball anomenat scrum, el projecte es divideix en petites parts que han de completar-se i lliurar-se en terminis curts, anomenats 'sprints'. D'aquesta manera, si cal realitzar qualsevol modificació, només es fan canvis a la part implicada i en molt poc temps. A iWith.org seguim la metodologia scrum des de 2013. 
 
Un altre dels trets més característics de la metodologia 'Agile' és emprar equips multidisciplinars que treballen junts, colze a colze, durant tot el procés. Així, per exemple, el responsable del 'màrqueting' pot donar 'feedback' de com està resultant el producte final al tècnic que està fent una tasca concreta.
 
D'aquesta manera, i juntament amb els lliuraments més ràpids i freqüents, el producte resultant és exactament allò que el mercat està demandant.
 
Els equips àgils realitzen sessions diàries on cada membre ha d'explicar tres coses: quines tasques ha completat, quines ha de fer i, si n'hi ha, assenyalar els impediments que no li han permès avançar.
 
Aquestes reunions, anomenades 'dailys', serveixen perquè tots els integrants de l'equip sàpiguen en quin punt de treball està cada un i siguin conscients de com poden col·laborar perquè el projecte segueixi avançant. La filosofia 'Agile' va néixer fa més de 10 anys de la mà dels gegants del programari, però, poc a poc s'ha anat estenent a altres àmbits, inclòs el del Tercer Sector. 

Si vols saber més visita aquesta pàgina: https://www.agilealliance.org/agile101/the-agile-manifesto/​
 
 
 

image/jpg


Font: Bocatics-ca
08/02/2019
Laura Morral
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss