totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Tècniques de redacció, la nova aposta del programa (·Ab·soo·)


Amb un missatge donem imatge de nosaltres mateixos i cada tipus de document té un formulisme establert per la seva correcta presentació. D'aquesta idea parteix la iniciativa de realitzar aquest nou curs.

A partir de maig del 2004 el programa (•Ab•soo•) proposarà un nou curs sobre comunicació i  redacció de documents.

comunicacionL'objectiu d'aquest curs és donar a conèixer les estratègies de comunicació escrita que  permeten augmentar la qualitat dels nostres missatges. Cada missatge transmet una imatge  de nosaltres mateixos i cada tipus de document requereix una fórmula determinada per la  seva correcta presentació. Redactar un document, comunicar-se per escrit amb algú, és  quelcom complex ja que el resultat final dependrà de diversos factors: tipus de document,  destinatari,...

Amb un missatge donem imatge de nosaltres mateixos.
Després d'una introducció general sobre el tema, es presentaran els elements  imprescindibles de la comunicació, així com els tipus de missatge i les seves funcions.

El capítol "Parámetros básicos de organización" planteja la reflexió prèvia a  l'escriptura. Aclarir l'objectiu de la nostra comunicació abans de començar a escriure és  un pas important per organitzar les idees i decidir les estratègies que s'utilitzen. A  continuació es detalla el procés de redacció que descriu l'estructura del text, l'estil,  com ha de ser plasmat el contingut i com fer ús de les tècniques de persuasió.

Els tipus de documents són enumerats i descrits en aquest curs que també abasta les diferents eines de redacció. La nova aposta del programa (•Ab•soo•) repassa així mateix  els errors gramaticals i usos

Comunicar-se per escrit amb algú és quelcom complex ja que el resultat final 
dependrà de diversos factors.

incorrectes més freqüents i finalitza oferint referències bibliogràfiques perquè l'alumne pugui ampliar coneixements en l'àrea, si ho desitja.

El curs proposa al propi alumne, utilitzant les tècniques apreses, que redacti les seves  pròpies conclusions. Tot i això, abans d'arribar a aquest punt haurà de navegar per l'univers de la comunicació electrònica i conèixer els diferents documents.

Segona edició de "Introducción a la Formación on-line":

Com podíeu veure en la notícia del 10 de febrer, 38 estudiants participen en la segona edició de "Introducción a la Formación On-line" iniciada el 26 de gener.

aulaLes aules virtuals on s'imparteix el curs són aportades pel Campus for Peace de la UOC i  estan coordinades per l'Arantxa Uribe-Echevarría Diago i l' Isabel Sales García, professores de la primera edició d' "Introducción a la Formación On-line" en el programa (•Ab•soo•). Els dos grups integrants revertiran la seva formació en centres educatius de Mèxic, Guatemala i República Dominicana.

El grup coordinat per Arantxa Uribe-Echevarría està compost pels docents Félix Díaz i María Eugenia Arruti. El grup d' Isabel Sales compta amb Luis Mari González de Txabarri Miranda (que va prendre el relleu a Jordi Solsona) i Gemma Bello. Ambdós grups estan formats per 19 estudiants amb perfils professionals molt diversos.

Per més informació sobre els centres educatius locals, si et plau, segueix l'enllaç:
ADECO- Amistad de Cristo Obrero: https://www.e-adeco.org
Instituto de Excelencia Educativa Niños y Niñas de la Sierra, IAPhttps://www.ninosdelasierra.org    


Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss