totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

La inauguració d'un nou curs


Amb motiu de l'inici del nou curs, volem fer-vos arribar alguns dels comentaris dels voluntaris i responsables dels centres locals participants.

Com informàvem a la secció del programa (•Ab•soo•) de la present Newsletter, el passat 26 de gener va començar la segona edició del curs "Introducción a la formación on-line" en el  marc del programa (•Ab•soo•).

Dins de l'EVA (Entorn Virtual d'Aprenentatge) que el Campus for Peace ha posat a  disposició de la Fundació Iwith.org per desenvolupar el programa (•Ab•soo•) hi ha uns espais que acostumem a anomenar grup de treball. És en aquest espai on voluntaris, responsables dels centres locals, membres de la Fundació Iwith.org i professionals del Campus for Peace comenten l'evolució del seu treball i comparteixen experiències.

Amb l'inici d'aquesta segona edició varen desencadenar-se les emocions i (a vegades a petició de voluntaris que col·laboren en el programa però no directament amb aquesta edició en concret, a vegades per iniciativa pròpia) es varen compartir moltes alegries, inquietuds, nervis i, sobretot, sentiments i una camaraderia que supera les barreres digitals.

En aquesta ocasió eren moltes les experiències que es podien relatar en aquesta secció. És per això que hem decidit mostrar-vos-les totes, o quasi totes, citant algunes de les aportacions que més ens han emocionat.

Comentaris:

CarmeDigueu-me tafanera, però... Com ha anat el primer dia de curs? Quants grups hi ha? Quants estudiants? Quina és la primera activitat que els proposeu? Sou dos consultors per grup? Un per grup? Penso més preguntes...

Carme Rovira. Voluntària. Està participant en el desenvolupament del curs “Formación de Formadores On-line”.


FelixT'explico un parell de coses, i així compartim els nostres entusiasmes i les nostres ànsies en aquests apassionants dies (ànsies poques, eh?).
La veritat és que del desenvolupament se'n pot dir ben poc de moment. Coordinadores i profes hem enviat els nostres missatges de benvinguda i presentació. Però els participants encara no han entrat a les aules. S'ha de tenir en compte que mentre escric aquest missatge (la meva hora de berenar) allà a Jutiapa/Querétaro/Rep. Dominicana estaran asseient-se a esmorzar. Suposo que entraran a l'aula per primera vegada aquesta tarda-nit per ells, nit-matinada per nosaltres... les meravelles de la interacció virtual transatlàntica.
T'explico poc perquè de moment hi ha poc (tot i que hi ha inquietud a l'ambient).
Pregunteu, pregunteu.
 

Félix Díaz. Voluntari. És professor d'un dels grups que va començar el curs “Introducción a la formación on-line” el 26 de gener.

GemmaLa veritat és que estic una mica nervioseta, però molt, molt emocionada, pensar que et llegeixen a l'altra banda de l'oceà Atlàntic... Buff!!!

 

Gemma Bello. Voluntària. És professora d'un dels grups que va començar el curs “Introducción a la formación on-line” el 26 de gener.

ArantxaCrec que com a sentiment comú, corregiu-me la resta si m'equivoco, estem tots nerviosos, il·lusionats i emocionats. Entrar a l'aula i veure que ja estan els estudiants assignats i que tot el que hem estat treballant aquests mesos pren forma, doncs emociona, motiva, anima, recarrega les piles... i més!

Arantxa Uribe-Echevarría. Voluntària. És coordinadora d'un dels grups que va començar el curs “Introducción a la formación on-line” el 26 de gener.


JaimeHem establert horaris diferents de treball considerant les possibilitats de temps de cadascú i el nombre de màquines amb què contem (9), però no tenim dos grups de 9 persones sinó diversos grups més petits... Els estudiants tampoc tenen el mateix nivell d'experiència amb els ordinadors i navegació per internet (a alguns estudiants els tremola la mà, a altres l'ànima, altres trenquen els teclats... :-)).
L'entusiasme i la il·lusió de molts dels estudiants, arrossega. N'hi ha alguns que s'han mostrat visiblement commoguts i agraïts al adonar-se per sí mateixos que realment es trobaven en el sí d'una universitat, rebent un curs seriós, amb gent seriosa.

Jaime Enrique Avelar. Responsable dels centres educatius San José Obrero de l' organització Adeco a San Ixtán i Jalpatagua, Guatemala.


DavidJo estic molt emocionat perquè demà dimarts es reuniran els estudiants de Jalpan, Querétaro, Mèxic.
Em sento igual que l'any passat: emocionat, curiós, una mica nerviós perquè les instal·lacions i les comunicacions a internet funcionin com espero.
Mica a mica espero que rebeu algunes respostes dels mateixos alumnes.
Us agraeixo d'entrada tot l'esforç que heu dedicat aquests últims mesos per posar a punt aquesta nova edició del curs introductori a la formació on-line. Vaig tardar algunes hores en llegir tots els missatges que vaig trobar en aquesta secció i m'ha servit perquè m'heu transmès el vostre entusiasme i demà espero transmetre'l també jo als alumnes.
        

David Abel Montero Trejo. Responsable del Instituto de Excelencia Educativa Niños y Niñas de la Sierra IAP en Jalpan, México.

    Isabel

Aquí també compartim la vostra il·lusió i la vostra emoció.

Isabel Sales García. Voluntària. És coordinadora d'un dels grups que va començar el curs “Introducción a la formación on-line” el 26 de gener.


Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss