totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Els catalans podran acreditar de manera oficial el seu NIVELL en l'us de les TIC's


El "Carnet TIC" serà una qualificació estàndar que certificarà els coneixements i competències de les persones en tecnologies de la informació i comunicació (TIC). El document acompanyarà a la presentació de curriculums a les empresses i l'administració. S'espera que estigui implementat el 2009.


El Govern de la Generalitat ha aprovat la creació d'una acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i comunicació (TIC). La finalitat, és fomentar l'ús eficaç de les TIC i definir una acreditació estàndar donat el seu caràcter universal.

Després un profund anàlisi, una comissió d'experts presidida per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha recomenat establir aquesta acreditació. El nivell oficial serà expedit per la Generalitat, i medirà determinades capacitats i habilitats sobre productes concrets i el coneixement de conceptes bàsics sobre la societat de la informació, la cultura digital i les bones pràctiques en aquest entorn. Com a mínim es definirà un nivell bàsic i un d'adelantat.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació liderarà el procès per definir l'acreditació, els sistemes d'evaluació, el cost econòmic de la implantació i la seva integració enels diferents àmbits de la societat catalana. I es que l'acreditació s'haurà d'armonitzar, per exemple, amb el sistema educatiu i amb els processos de formació i selecció del personal de les administracions catalanes. El carnet serà voluntari i el sistema estarà en marxa el 2009.

Traducció feta per Gemma Calzada
el 26/04/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss