totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Elaboren un mapa que mostra la divisòria digital del planeta


Un mapa del servei de banda ampla disponible en el Món, ha estat elaborat per la revista Wired amb l'objectiu de mostrar les enormes diferències tecnològiques que existeixen en el globus a partir d'una connexió veloç a internet, un dels punts més problemàtics de la anomenada bretxa digital.

La divisòria digital es troba avui en titolars en tot el món. Un concepte molt utilitzat, però entès?. Gràcies a la revista especialitzada en TIC's Wired obtenim un mapa que fa una gràfica de la distribució de la tecnologia i l'accés a ella de la mateixa manera que abans es media l'estat d'alfabetització dels pobles o l'accés a l'aigua. Les TIC’s van prenent força també com indicadors de desenvolupament i de qualitat de vida.

Segons aquest mapa, Argentina, el costat de Canadà, Austràlia, El Marroc i gran part dels països de l'Europa Oriental, és dels països on una connexió a internet de 100 Kbps pot costar menys de 10 dòlars mensuals. L'objectiu és mostrar les enormes diferències tecnològiques que existeixen en el globus a partir d'una connexió veloç a Internet, un dels punts més problemàtics de la anomenada divisòria digital.

“Només el 3 per cent de la població mundial té accés a banda ampla, i els preus varien àmpliament. En Japó, una connexió ADSL o per cable costa en terme mitjà 6 centaus de dòlar per a 100 Kbps i els usuaris generalment paguen el 0.002 per cent del seu sou mensual per a un accés veloç. A Kenya, la mateixa velocitat costa 86,11 dòlars i gairebé duplica els ingressos d'una persona de classe mitja”, va destacar el magazine en la presentació del mapa.

En ell es pot veure una certa uniformitat en la regió llatinoamericana, on l'accés a una connexió veloç pot aconseguir-se per menys de deu dòlars, menys en països com Colòmbia, Equador, Cuba i Nicaragua, on la mateixa velocitat pot aconseguir-se per preus que van entre els 10 i els 50 dòlars.

A Bolívia, per exemple, una connexió veloç de terme mitjà costa 39 dòlars i hi ha 11 mil subscriptors d'aquest servei, però segons Wired, que utilitza dades de la Unió Internacional de Telecomunicacions, cadascun “paga gairebé la meitat del salari mitjà mensual per a connectar-se a internet”.

A Estats Units, on un servei de banda ampla pot aconseguir-se a menys de 66 centaus de dòlar, existeixen 60 milions de subscriptors de banda ampla, els quals paguen en terme mitjà només el 0.01 per cent dels seus ingressos mensuals per navegar a alta velocitat.

El panorama més desolador és del continent africà, on no existeixen dades precises per a la major part de les zones centrals, encara que s'estima que només un percentatge molt baix de la població pot accedir a internet i qui ho fa utilitza connexions lentes.

Font  Yahoo.news
D'altre banda, Holanda, amb 4,1 milions de subscriptors a la banda ampla, és un dels països del món on es paguen les tarifes més baixes per a accedir a internet.

Traducció feta per Núria Parera
el 16/09/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss