totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

1 de desembre, dia internacional de la Sida


Mentre les Nacions Unides animen a assumir lideratges per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, a Catalunya una associació afronta aquest repte, és premiada amb un Ab·Core als Projectes Web 2007 i és candidata als Premis del Voluntariat 2007

Les Nacions Unides celebren aquest 1 de desembre el Dia internacional de la Sida. Enguany el tema és el lideratge i el lema de la campanya "Atura la Sida, mantingues la promesa". I és que, segons les darreres dades de l'ONU, el percentatge de persones amb Sida s'ha estabilitzat i el nombre de noves infeccions ha baixat. El 2007 hi ha més de 33 milions de malalts, 2,5 milions de nous infectats i han mort 2,1 milions de persones a conseqüència de la malaltia.

El missatge del Secretari General de l'ONU Ban Ki-Moon s'enfoca justament en aquest sentit en dir que "sigui quina sigui la nostra funció a la vida, estiguem on estiguem, tots convivim amb la sida d'alguna manera. A tots ens afecta. Tots hem d'assumir la responsabilitat de respondre a l'epidèmia".

Per a les Nacions Unides des dels inicis de l'epidèmia hi ha hagut clars avenços en la resposta contra la malaltia quan existeix un lideratge clar i fort. En gran mesura, aquest lideratge en el camp del VIH/Sida es demostra a les organitzacions de la societat civil que qüestionen l'status quo.

Qui exerceix aquest lideratge a Catalunya és l'organització ACASC, Associació Ciutadana Anti-sida de Catalunya, qui per aquest motiu es beneficiarà d'una de les beques per a projectes web d'Ashekor i Iwith.org. D'aquesta forma podrà assolir un millor nivell de comunicació amb els seus beneficiaris. Al mateix temps, aquesta entitat està participant a la 15a edició dels Premis Voluntariado 2007, que s'entreguen aquest 2 de desembre. En aquest premi participen 10 projectes solidaris, 5 d'àmbit nacional i 5 d'internacionals.

Traducció feta per Laia Benito Pericas
el 06/12/2007
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss