totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

La Pobresa es va fer present en el Parlament


Justícia i Pau Barcelona va posar en el debat el tema de la pobresa a Catalunya. Els membres del Parlament van discutir sobre el tema, encara que per a alguns va faltar aprofundir en la forma d'erradicar-la, objectiu fonamental de la iniciativa.

La pobresa existeix no només en els països pobres. I semblés que la seva presència en els països rics és encara més impactant perquè moltes vegades reflecteix l'absència de solidaritat entre ciutadans que viuen bé i els que sols sobreviuen; i la falta de sensibilitat dels governs.

En Cataluña, darrere de la seva imatge cosmopolita trobem xifres que contradiuen aquest tòpic: prop d'un milió de ciutadans viuen en la pobresa. El problema és que moltes vegades es reacciona amb mesures paternalistas i pal•liatives, sense analitzar les veritables causes d'aquesta situació.

Això va ser el que va intentar la ONG Justícia i Pau de Barcelona, i la seva comissió de Pobresa, duent el tema de la pobresa a debat al Parlament de Catalunya -màxim òrgan legislatiu del país. Van estar presents una part del milió de catalans que no poden fer efectiu el seu dret a viure dignament. I a més una sèrie d'organitzacions que treballen lluitant contra aquest flagel com Arrels, que treballa amb els sense llar; ARED, dedicat a la reinserció de dones amb problemes; Ayfor, formada per immigrants africans i beneficiària de Iwith.org; i el Casal dels Nens del Raval, que tutela l'educació en una zona marginal de Barcelona.

Una taula de savis formada per Joan Subirats, Jaume Funes, Eduardo Rojo i Sebastià Sarasa van transformar la informació en un diagnòstic sobre les causes de la pobresa i l'exclusió social. Per part de l'Administració, Carolina Homar, directora general de l'Institut Català de Serveis Socials (ICASS), va explicar les línies estratègiques del Pla d'acció per a la inclusió i la Cohesió Social a Catalunya, la primera de les quals és la lluita contra la pobresa i l'exclusió en l'àmbit econòmic.

El President del Parlament Ernest Benach va iniciar la Jornada amb brevíssimes paraules per a donar la paraula a Federico Mayor Zaragoza que, des de la seva experiència d'expresident de la UNESCO, va dibuixar una poc estimulant perspectiva mundial de la pobresa. El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres va fer una síntesi de les causes de la pobresa i, finalment, va tancar la jornada la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. L'organització de la Jornada va estar a càrrec de la comissió de Benestar i Immigració, presidida per Marta Cid.

Més, sobre...: pobresa , catalunya , parlament , juisticia i pau
Traducció feta per Isabel Buades
el
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss