totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Les TIC presents en 3 importants events llatinoamericans a El Salvador


Els tres events es realitzaran entre el 4 i 12 de febrer del 2008 en el marc de la celebració de la II Conferència Ministerial sobre la Societat de la Informació a Amèrica Llatina i el Caribe, eLAC2007.

1.- Seminari GAID

Del 4 al 5 de febrer del 2008, es portarà a terme el seminari de llançament de la Xarxa Regional per Amèrica Llatina i el Carib de la GAID, organitzat per la CEPAL, l'Aliança Global pel Desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de Nacions Unides (UNDESA GAID www.un-gaid.org), el Banc Interamericà del Desenvolupament (BID) i el Centre Internacional d'Investigacions pel Desenvolupament - Institut per la Conectivitat de les Amèriques (IDRC-ICA)

El seminari llançarà la Xarxa Regional per Amèrica Llatina i el Carib de la GAID i reunirà experts en el tema de les TIC-pel-desenvolupament amb la finalitat d'elaborar propostes conjuntes sobre les Tecnologies de la Informació i Comunicació i el seu rol en el desenvolupament, particularment en àrees com salut, educació, treball juvenil i guvern electrònic. Dit seminari es portarà a terme en els dies previs a la II Conferència Ministerial, en la qual s'espera presentar dites propostes. Serà un event bilingüe, amb traducció simultània en espanyol i inglés.

Per confirmar la seva participació i obtenir informació logística pel seminari GAID, contactar sisplau amb Carolina Jara (Tel. (56) 2210-2129).

2.- Conferència Ministerial

Del 6 al 8 de febrer del 2008, Ministres i autoritats d'alt nivell es reuniran en el marc de la II Conferencia Ministerial sobre la Sociedad de la Información en América Latina y el Caribe, eLAC2007, en San Salvador, El Salvador.

Dita conferència continuarà el procès iniciat durant la Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació (2003-2005) i la Conferència Ministerial Regional de Rio de Janeiro, Brasil (8 al 10 de juny del 2005). El principal propòsit de la II Conferència Ministerial serà determinar el grau d'avanç de la regió fins la Societat de la Informació a través del Plan de Acción Regional (eLAC2007) i elaborar les propostes pel nou Plan de Acción Regional pel periode 2008-2010.

El Plan de Acción Regional eLAC2007 ha despertat intens interès i participació durant els seus primers tres anys d'implementació, però ha arribat el moment d'actualitzar el Pla i establir un consens regional renovat en torn a les noves metes per un pla d'acció fins l'any 2010. La renovació d'aquest pla es clau, sobretot en una era de progrès tecnològic vertiginós, i en una regió tan heterogènia com ho és Amèrica Llatina i el Carib.

Per participar en l'event s'ha de registrar amb El Salvador ingresant al enllaç: https://www.elac2007.org.sv/registro.php

Per preguntes sobre la Conferència Ministerial, contactar a Diego Dalton, de la Direcció General Adjunta d'Assumptes Econòmics, del Ministeri de Relacions Exteriors de El Salvador ddalton@rree.gob.sv / Tel. (503) 2231-1501). Per confirmar la seva participació i obtenir detalls logístics per la Conferència Ministerial, serveixi's contactar amb Verònica Galaz:  (veronica.galaz@cepal.org / Tel. (56) 2210-2239).

3.- Taller del OSILAC

Per concloure, es realitzarà el Quart Taller sobre la Medició de la Societat de la Informació en Amèrica Llatina, el 11 i 12 de febrer del 2008, en San Salvador. Aquest taller és la continuació d'una sèrie d'events tècnics que l'Observatori per la Societat de la Informació a Llatinoamèrica i el Carib (OSILAC) porta a terme anualment amb l'objectiu de respondre a les trucades regionals i internacionals, concretats en la Meta 12.3 del Plan de Acción Regional, eLAC2007. Aquest taller serà desenvolupat després de l'aprovació d'un nou Plan de Acción eLAC2010, permetent enfocar el treball en els temes emergents més rellevants per les autoritats de la regió, a demés de donar continuïtat als treballs que han vingut desenvolupant les Oficines Nacionals d'Estadística de la regió en la medició del accés i ús de les TIC pel desenvolupament.

Per confirmar la seva participació i obtenir detalls logístics del taller de OSILAC, sisplau contactar a  Carolina Jara (carolina.jaracepal.org / Tel. (56) 2210-2129).

Per més preguntes, vostè pot contactar a Jennifer Ross (Jennifer.ross@cepal.org / Tel: 56-2210-2305) de la CEPAL.

Traducció feta per Gemma Calzada i Roca
el 31/01/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss