totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Primera Jornada UN-GAID Meet Web 2.0: Impressions de Jordi Duran i Batidor


Ha estat una jornada llarga, amb experiències molt interessants que hem viscut a la seu de les Nacions Unides a Nova York i que m'agradaria compartir amb vosaltres abans que s'acabi el dia d'avui

Tot i que no és la primera vegada que entro a la seu de l'ONU, he de confessar que aquest matí tenia la sensació de novell nerviós que mai ha donat una conferència quan passava el control de seguretat, barrejada amb l'orgull i la responsabilitat de participar en un esdeveniment de nivell mundial com aquest. I és que no sols l'ONU et posa la pell de gallina, també el nivell i qualitat dels ponents... no, no els citaré tots, per a això ja està el programa, però a la sala hi havia ministres, alts directius i presidents de companyies com AMD, Intel, Cisco... i naturalment gent del sector.

La sessió va començar de la pitjor manera possible, ja sé que no és gaire políticament correcte dir-ho però jo sóc així. Més d'una hora de monòlegs polítics insubstancials, buits de contingut però què hi farem! Al final cal agrair-los que hagin organitzat l'esdeveniment i que convidin el sector privat i les ONG al debat. L'únic que salvaré és el de Talal Abu-Gahzaleh, que va despertar els assistents amb les seves brillants aportacions i punts de vista.

Dels següents panells no parlaré perquè jo n'era un dels ponents però sí destacaré allò que més m'ha agradat per rigorós ordre de presentació (o no ;) )

El primer projecte que m'ha cridat l'atenció i que no coneixia és Inveneo. Krisitin Peterson, fundadora del projecte, ens ha explicat com és la seva empresa sense afany de lucre o empresa social, es dedica a promoure solucions TIC per a comunitats rurals, especialment a l'Àfrica. Bàsicament les comunitats que volen millorar la seva estructura tecnològica sol·liciten els seus serveis. No són una ONG perquè aquests serveis es paguen però com no tenen afany de lucre el preu no és elevat. Per altra banda el que promouen és que a les zones rurals les TIC siguin un negoci i per tant els agents locals estiguin motivats en el seu ús i manteniment. Els projectes on treballen són petits centres mèdics, escoles, comunitats... Us aconsello llegir el seu web, que segur que explica millor que jo el que estan fent.

Un altre projecte que voldria destacar és TakeITGlobal,, una comunitat de joves 2.0 on els continguts són generats pels usuaris en 12 llengües. Ells es defineixen com una "comunitat online que connecta la joventut i li dóna oportunitats d'accedir a la informació, trobar inspiració i participar a la seva comunitat, tant a nivell local com global. És la major comunitat de joves interessats en el canvi social, amb centenars de milers de visitants únics cada mes".

I per acabar aquest post, una ONL diferent, el Fondo Acumend. Bàsicament han reunit diners i els inverteixen en projectes en països en vies de desenvolupament com si fossin un fons de capital risc. Naturalment els criteris no són els tradicionals, però busquen el retorn de la inversió per poder continuar la seva tasca en altres projectes. Vénen a cobrir les necessitats de finançament de petites i mitjanes empreses que amb un microcrèdit no en tenen prou i que no són prou grans per als crèdits tradicionals. Els riscs els permeten saber si podran aconseguir un bon retorn del capital sense posar en perill el model social que ha de regir la selecció de projectes. Més informació a https://www.acumenfund.org/

En fi, això és, de forma parcial i personal, el que destacaria de la jornada d'avui.

Més, sobre...: un , gaid , events , nyc
Traducció feta per Laia Benito Pericas
el 27/03/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss