totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Entrevista al guanyador del nostre concurs del Dia del Llibre


Hem usat Internet per conèixer una mica més en Ronald Castillo Florián, el guanyador del nostre concurs Llibres 2008. L'autor ja té experiència a la xarxa per difondre la seva obra, de fet té un blog que actualitza a diari.

Ronald Castillo Florián va néixer a Cañete-Lima (Perú) fa 29 anys. Va estudiar Literatura a la universitat de San Luis Gonzaga de Ica, Filosofia a ISET Juan XXIII i teologia al Brasil. Actualment està estudiant un mestratge en Didàctica de la Comunicació a la UNE Enrique Guzmán.

Apart del Príncipe Esquivo (publicat a Casa Barbieri Editores), té un poemari inèdit, "Demiurgo en agonía", dues novel·les i diversos contes. També edita juntament amb el poeta Leoncio Luque una revista virtual i en format paper anomenada Trombosis Literaria. La seva obra No-ser va ser publicada a Ediciones Gael 2008. Tota aquesta obra literària i acadèmica es veu complementada per les publicacions del seu blog https://www.sucuboescritor.blogspot.com/

- Quina impressió vas tenir en saber que havies guanyat el premi d'Iwith.org?
Sempre és gratificant sentir-te reconegut per un premi, especialment quan aquest és atorgat per lectors lliures que decideixen què i quan llegir

- Com se't va acudir enviar el teu llibre al nostre concurs?
Visito pàgines web relacionades amb la literatura i quan vaig conèixer el concurs vaig decidir enviar l'obra sense dubtar-ho, confiant en la seva transparència i sinceritat

- Quan vas escriure el Príncipe Esquivo i en què et vas inspirar?
Aquest llibre va ser gestat en dues etapes, una primera d'esborrany al Brasil i els retocs o culminació a Perú. La inspiració va néixer sentint un comentari sobre les ànimes bessones i em vaig preguntar què passaria si aquestes persones destinades a estar juntes haguessin nascut en llocs i èpoques diferents. Llavors vaig començar a escriure el Príncipe Esquivo.

- Has escrit altres llibres?
He publicat No.ser a Ediciones Gael 2008 i quinzenalment publico al meu blog https://www.sucuboescritor.blogspot.com/

- Vas descarregar algun altre llibre del nostre premi?
Sí, em vaig baixar quatre obres, com passa a qualsevol lector em vaig deixar portar pel títol i el resum de les obres

- Què saps de les noves tecnologies i del que anomenem escletxa digital?
És un terme relativament nou però separant les paraules es pot encunyar el concepte. Em sembla important superar aquesta escletxa que existeix al món, escurçar distàncies, accedir a la notícia, conèixer què passa al món gràcies a Internet

- Què penses del concurs?
Al Perú els llibres són molt cars i per tant de difícil accés, Internet s'ha convertit en un mitjà d'interrelació entre autor i lector i aquest concurs permet que moltes obres no es perdin en l'oblit

Més, sobre...: ong , internet , llibres , concurs , guanyador , sant jordi
Traducció feta per Laia Benito Pericas
el 10/05/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss