totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

IV Cicle del Llibre Solidari: tercer sector entorn a la literatura


El dimarts, 27 de maig de 2008 el Fòrum Altair i el programa "Tots per Tots" de Com Ràdio van organitzar la quarta edició del "Cicle del Llibre Solidari" en la llibreria de viatge, antropologia i naturalesa  ALTAIR a Barcelona. Els escriptors Esther Vivas , Gustavo Duch i Agata Sol van participar en una conferència moderada pel periodista i director d'aquest programa radial, Siscu Baiges.


L'objectiu del Fòrum és donar suport a escriptors i escriptores que ens permeten conèixer la realitat del Tercer Món o dels països en situació de conflicte proposant llibres de caràcter solidari a persones que s'interessen en la cooperació internacional i la solidaritat.

Esther Vivas va parlar del seu llibre “El futur del Fòrum Social Català” (ed. Icària) i de les perspectives a futur del Fòrum Social Mundial, que busca mobilitzar als mitjans de comunicació i posar en contacte diferents actors del moviment antiglobalització econòmica per a trobar-se, discutir i buscar solucions conjuntes contra l'impacte de la política neoliberal.

Gustavo Duch va presentar el seu llibre “Tocant de peus a terra” (ed. Icària) i va insistir en la importància d'agafar informacions  privilegiades directament desde ONG, moviments camperols, biològics o per la justícia y posar-la en mans de l'opinió pública correctament. A més, va parlar de la injusta destrucció de la Terra, de la indústria dels aliments i de la pesca y de la crisi alimentaria que al costat de la agroindustria i la deforestació, són els principals responsables del Canvi Climátic.

L'última intervenció va ser Agata Sol, autora de “L'enriquiment de la pèrdua. Aportacions i riqueses de les persones refugiades a Catalunya” (editat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat ) i que recull les col.laboracions d'una desena d'escriptors i escriptores refugiats a Catalunya en torn de l'exili, la problemàtica de l'asil i l'experiència del desarrelament. El llibre es compon de tres parts diferents: la primera, tracta de la crisi del Brasil; la segona es compon d'una sèrie de reflexions sobre els periodistes refugiats; y en la tercera, Agata Sol recull textos en tercera persona que els propis refugiats han escrit sobre la seva experiència.

Agata Sol també va parlar enfàticament sobre la política espanyola que al seu judici, no dóna una correcta interpretació a la  Convenció de Ginebra sobre Drets Humans. També va aprofundir en la realitat dels immigrants “que viuen en Catalunya i que volen formar part d'aquesta sociedat, i que són en la seva majoria periodistes, activistes polítics perseguits socialment en el seu país per la guerra per raons de cultura, religió, orientació sexual, etc.

02/06/2008
Giacomo Calvo
Traducció feta per isabel buades
el 14/06/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss