totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Èxit a les Jornades del Tercer Sector i les noves tecnologies


Amb el temes del reciclatge del material informàtic i l'educació com a eixos centrals, SISOSCAT va organitzar la segona trobada del Tercer Sector i les noves tecnologies. En aquest article trobareu informació i dades interessants que es van compartir als debats.

El dia 29 de maig de 2008, des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda, la fundació SISOSCAT (Societat de la Informació Solidària i Sostenible a Catalunya) va organitzar les segones Jornades del Tercer Sector i les noves tecnologies a les Cotxeres del Palau RObert.

El programa de la jornada va ser encetat per Albert Pujol (Televall de Ribes), que va parlar dels telecentres i les possibilitats que ofereixen de formació i dinamització d'una comarca que treballa per evitar la fractura digital de determinats sectors socials.

Julio ZIno (Departament de Justícia) treballa per combatre l'escletxa digital formant persones empresonades. Els seus objectius principals són aconseguir  l'alfabetització informàtica i proporcionar ordinadors, programes informàtics i formació contínua, així com crear una plataforma que connecti a la xarxa a tots els centres penitenciaris per a integrar diverses accions i sectors.

Va cridar l' atenció un atractiu projecte sobre les experiències a la ràdio d' alumnes dislèxics, que va ser portat a terme per la Fundació Pedagògica El Brot, coordinada per Jordi Clavell.

En referència al Reial Decret 208/2005 i als serveis del Centre Català de Reciclatge (Agència de Residus de Catalunya), Maria Vidal, de l' Agència de Residus de Catalunya (Departament de Medi Ambient i Habitatge) va parlar de la legislació actual sobre residus elèctrics i electrònics.

Ramon Altadill va parlar sobre els residus informàtics (Electrorecycling) i va alertar de les "deixalles" que s'envien al tercer món, i que mal anomenem "tecnologia reutilitzable": a la realitat, la vida d'aquests ordinadors és curta, a més del fet que molts països no  posseeixen la tecnologia adecuada per reciclar-la.

Julio Lema (Ecoasimelec) va presentar el projecte Tragamóvil, que tracta la necessitat i la possibilitat de reciclar fins a un 90% dels telèfons mòbils, i va afegir que la nova llei adjudica els costos d' eliminació als productors de tecnologia.


A més de totes aquestes conferències, més ponents van participar:

DGIST - Direcció General de la Societat de la Informació

STSI - Secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació

David Levy (Real Dreams) Subasta de material

Josep Figols (Sun Microsystems) TIC sostenibles i eco-innovació

Ermen Llobet (Ecotècnia) Generadors Fotovoltàics

Jesus Lanao (Banc de recursos) Experiències al tercer món

06/06/2008
Giacomo Calvo
Traducció feta per Rita Soler
el 11/06/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss