totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

La campanya Yasuní "Or Verd" arriba a Barcelona


El "movimiento Idun", beneficiari d' Iwith.org cumpleix  un somni. Portar a terme una gira  amb les autoritats de l 'ajuntament  de Francisco Orellana, Equador, per alertar sobre les negatives conseqüències que l' explotació petrolera està deixant en la Selva Equatoriana. A Barcelona, arriben el 14 d' octubre per a demanar que el petroli deixi de ser la principal explotació de la regió i presentar un atractiu llibre de fotografies "Yasuní Oro Verde".

L' alcaldesa de la regió amazònica d' Orellana, a Equador, Anita Rivas, estarà el proper 14 d'octubre a Barcelona, per fer una crida a la societat catalana amb la fi de “Salvar el Parc Nacional Yasuní, deixant el petroli sota terra”.


Veure mapa més gran

El Yasuni és una de las àrees més bio-diverses del planeta i llar dels últims grups indígenes que no tenen contacte amb el món exterior. Yasuní está en perill perquè les companyies petroleres estan desesperades per explotar-ho. El més impactant, és què la destrucció d'aquesta reserva de la UNESCO es produirà per a  garantir només 5 dies del consum mundial de cru.

La campanya, busca suport al projecte que l'any passat va proposar el President d'Equador, Rafael Correa. En una innovadora proposta, va demanar a la comunitat internacional suport econòmic per a finançar activitats productives alternatives, i així, ajudar a Equador a sortir de la dependència petroliera. Com ultimátum perquè els Governs manifestin el seu suport, es va fixar el mes de desembre de 2008.

Anita Rivas, qui presentarà la campanya a Barcelona, és una carismàtica líder local que ha estat protagonista central de la lluita local pels drets dels habitants de la regió i la conservació de la biodiversitat. En l'acte Rivas, realitzarà una petició apassionada a les autoritats per a assolir el seu compromís amb aquesta causa, èmfasi que posarà també en les reunions que mantindrà amb polítics en la gira setmanal que ha planificat per Espanya. A més serà presentat el Llibre de Fotografies “Yasuní, Or Verd”, publicat per l'ONG Movimiento Idun, involucrada en la campanya, i que ha usat el banc de fotografies del Govern Municipal per a donar a conèixer la realitat local a nivell internacional .

“Hi ha molts arguments per a mantenir al petroli del Parc Yasuní sota terra. Si l'aconseguirm o només anem a conservar un espai megadivers, llar de diverses cultures indígenes, sinó que ens convertirem en símbol universal que altre món és possible. Però de debò. L'èxit de la defensa del Yasuní serà una fita per a superar el desafiament que té la humanitat de contrarestar els efectes del canvi climàtic”, va advertir Rivas.

Més informació i per a aconseguir els llibres anar a www.yasunioroverde.org

Informació Relacionada
Presa de l'edició impresa del 09 de setembre del 2008 de "El Telègraf" d'Equador
Projecte per a Yasuní s'allista
El disseny per a aconseguir suport internacional ja va ser aprovat per les ministres d'Ambient i Relacions Exteriors.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Fotografia Movimiento Idun

Dossier de Premsa

Traducció feta per Erika Olavarria wittwer
el 03/10/2008
Últimes Notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss